Gradonačelnik Zrenjanina i direktorka Poljoprivredne stručne službe posetili gazdinstvo Poučki

Elemir – Porodica Poučki

Gradonačelnik u poseti gazdinstvu Poučki u Elemiru: dodela kukuruza značajan podsticaj stočarima, grad priprema nove mere podrške

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura posetio je danas gazdinstvo Miloša Poučkog u Elemiru, uzgajivača mlečnih krava koji je, po osnovu Javnog poziva, bespovratno dobio 4.080 kilograma merkantilnog kukuruza za stočnu ishranu. Realizacija ovog državnog podsticaja agraru na teritoriji Grada Zrenjanina je u završnoj fazi i poljoprivrednici koji su stekli to pravo preuzimaju kukuruz iz skladišta u Zrenjaninu i dopremaju ga na svoja imanja.

podela kukuruza 013

Zajedno s gradonačelnikom, u poseti ovom gazdinstvu bili su i član Gradskog veća Marinel Mendrea i direktorka Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin Kristina Salapura.  

Gradonačelnik je izneo podatak da su na teritoriji Grada Zrenjanina 52 registrovana poljoprivrednika – stočara dobila ukupno 145.200 kilograma merkantilnog kukuruza, odnosno 240 kilograma po grlu. 

– To je dobra podsticajna mera za naše stočare, s obzirom na nepovoljne vremenske uslove prošle godine. Grad Zrenjanin je uzeo učešće u ovoj državnoj akciji tako što je obezbedio transport kukuruza koji je dodeljen stočarima s naše teritorije iz silosa u Pančevu i Ilandži do Zrenjanina, odakle je lakše i racionalnije izvršiti distribuciju do 52 poljoprivredna gazdinstva. U Elemiru smo posetili jedno od njih, porodicu Poučki, koja gaji 17 krava i dobila je nešto više od četiri tone kukuruza – rekao je gradonačelnik i dodao da je današnja poseta bila prilika i za razgovor o tome šta je država učinila za ovu godinu da popravi položaj stočara, kao i o tome kakve je pomake moguće načiniti kada je u pitanju nadležnost lokalne samouprave. 

– U narednoj nedelji Grad Zrenjanin će usvojiti mere za podršku poljoprivrednicima na teritoriji grada, potom i raspisati konkurs, a na osnovu naše prošlogodišnje akcije “Da nam sela budu bliža” i onoga što smo čuli na terenu, inicijativa i predloga za poboljšanje položaja poljoprivrednih gazdinstava i generalno, poljoprivrede na teritoriji Grada Zrenjanina – istakao je gradonačelnik Simo Salapura

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022