Gradonačelnik: Carska bara je prirodni turistički biser grada Zrenjanina

Zrenjanin – Carska bara

Podelite vest

Gradonačelnik Simo Salapura posetio je juče, sa svojim saradnicima, Specijalni rezervat prirode “Carska bara“ koji je, odlukom Vlade Srbije donetom prošle godine, dat na upravljanje Gradu Zrenjaninu.

Gradonačelnik je tom prilikom razgovarao sa zaposlenima u Ustanovi “Rezervati prirode“, upoznao se s aktivnostima koje su do sada sproveli i planovima koje ta ustanova ima za naredni period, a bio je u prilici i da, zahvaljujući novoj opremi koju su nabavili, posmatra ptice na Carskoj bari.

Podsetio je na inicijativu Grada Zrenjanina da se ovaj prirodni biser da na upravljanje gradu, odnosno “Rezervatima prirode“ i da je to učinjeno, a da se već sada vide rezultati takvog upravljanja.

– Ono što je zatečeno nije bilo za pohvalu, nije bilo u skladu sa zakonom i normativima. Ovde danas vidimo i čujemo od predstavnika “Rezervata prirode“ da od maja ove godine imamo preko deset hiljada posetilaca koji su došli na Carsku baru, kao i da imamo ulaganja od strane grada, Pokrajine i Republike u ukupnom iznosu od preko 10 miliona dinara, dakle, to sve jesu novi pomaci, ali moramo još dodatno uložiti sredstva, zajedno sa eksternim izvorima finansiranja i promovisati Carsku baru kao turističku destinaciju, kao ogroman potencijal koji grad Zrenjanin ima – kazao je gradonačelnik.

Zahvalio se svim zaposlenima u Ustanovi “Rezervati prirode“ koji, kako je naveo, ulažu vanljudske napore kako bi se sačuvala i revitalizovala priroda i načinilo nešto lepo za naš grad.

– Verujem da sada činimo ozbiljan korak i imamo značajan preduslov da u narednom periodu strateški planiramo kako Carska bara može da bude još privlačnija za turiste – kazao je on i ukazao da postoji ideja da učenici svih osnovnih škola i deca iz vrtića bar jednom posete rezervat.

Uputio bih apel svim školama i Predškolskoj ustanovi da zrenjaninska deca dođu i budu u prilici da vide nešto što je evropsko, što je poznato u širim okvirima i što je specifično i stvarno posebno. Mislim da bi svaki Zrenjaninac i svako dete iz Zrenjanina trebalo najpre da poseti Carsku baru, a zatim i sve lepote naše države – dodao je gradonačelnik Salapura.

Izvor: zrenjanin.rs

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „За град који волимо“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px