Gradonačelnik raspisao javni poziv za sufinansiranje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava

Zrenjanin - Javni poziv za sufinansiranje investicija

Podeli vest:

Gradonačelnik Simo Salapura raspisao je dva javna poziva – Javni poziv Za podnošenje zahteva za sufinansiranje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije u 2024. godini, kao i Javni poziv za podnošenje prijava za korišćenje sredstava za unapređenje organske proizvodnje na teritoriji grada Zrenjanina za 2024. godinu.

Javni poziv Za podnošenje zahteva za sufinansiranje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije u 2024. godini  za cilj ima podizanje tehničko-tehnološke opremljenosti poljoprivrednih gazdinstava u 2024. godini na teritoriji grada Zrenjanina.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom Javnom pozivu iznose 4 miliona dinara.

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom Javnom pozivu utvrđuju se u iznosu do 80 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije. Prilikom obračuna, uzima se vrednost prihvatljivih troškova investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 200.000 dinara.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom Javnom pozivu namenjena su za investicije u Sektor mleko, Sektor meso, Sektor proizvodnje konzumnih jaja, Sektor voće, grožđe, povrće (uključujući pečurke) i cveće i Sektor ostali usevi (žitarice, industrijsko, aromatično i začinsko bilje i dr.)

Javni poziv za podnošenje prijava za korišćenje sredstava za unapređenje organske proizvodnje na teritoriji grada Zrenjanina za 2024. godinu raspisuje se u cilju realizacije mere za unapređenje organske poljoprivredne proizvodnje na teritoriji grada za 2024. godinu i obuhvata dodelu sredstava za: – nabavku sadnog i semenskog materijala dozvoljenog za upotrebu u organskoj proizvodnji, – kontrolu zemljišta i plodova, sertifikaciju organske proizvodnje, – druge investicije koje se odnose na organsku proizvodnju a deo su ostalih mera ruralnog razvoja (odnosno troškovi nabavke sitnih alata, opreme i mehanizacije za organsku proizvodnju, opreme za odizanje plastenika, biozaštite, klasmana za usejavanje semena, agrotekstila za pokrivanje od smrzavanja, mreža za zasenčenje, traka za navodnjavanje kap po kap i prateće opreme, folija za malčiranje i folija za plastenike).

Ukupna sredstva za ove namene iznose 2 miliona dinara i obezbeđena su u budžetu grada za 2024. godinu.

Iznos podsticaja po korisniku iznosi do 200.000 dinara.

Detaljne informacije dostupne su na sajtu grada u delu „konkursi i oglasi“.

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px