Grad Zrenjanin uručio auto-sedišta za drugih 50 beba rođenih u 2022. godini

Zrenjanin – Auto sedišta za bebe

Podelite vest

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac uručio je danas, zajedno sa načelnicom Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Jelenom Dragić i članom Gradskog veća Dejanom Damjanovićem, još 50 auto-sedišta za bebe rođene na početku ove godine u zrenjaninskom porodilištu, a s prebivalištem na teritoriji Grada Zrenjanina.

Sedišta za prvih pedeset beba uručena su sredinom marta ove godine i za razliku od prethodnih, Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada ove godine obezbedili su ukupno 160 auto-sedišta koja će biti dodeljena u nekoliko navrata, a to je gotovo za 100 sedišta više u odnosu na prošlu godinu kada je podeljeno ukupno 65 sedišta.

Zamenik Santovac je, u obraćanju mamama i tatama beba, rekao da su ostvarili ono što je najlepše u životu - postali su roditelji i čestitao im na tome.

On je podsetio da se u sklopu mera pronatalitetne politike koje Grad sprovodi za svako prvorođeno dete dodeljuje po 50.000 dinara, za drugo, treće i četvrto po 35.000 dinara, a da se pored toga za svaku bebu izdvaja po 6.000 dinara za kupovinu kozmetike i opreme u apoteci.
– Značajno je i što mere populacione politike usmeravamo i u tome da kasnije stipendiramo učenike, srednjoškolce i studente, sve do doktorata, a sve u cilju da se u što većem broju vrate u naš grad, jer, oni su nam potrebni da bismo razvijali naš Zrenjanin. U narednom periodu nastavićemo da pomažemo koliko je to Grad u mogućnosti, od ove godine po prvi put obezbedićemo besplatne udžbenike za sve učenike sa teritorije grada koji polaze u prvi razred osnovne škole, naravno, uz besplatne torbe i školski pribor kao što smo to činili i ranijih godina – rekao je Santovac.

Dodela auto-sedišta je tradicionalna akcija koja je prvi put realizovana 2014. godine i predstavlja jednu u nizu aktivnosti usmerenih ka poboljšanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i smanjenju saobraćajnih nezgoda na putevima na teritoriji Grada Zrenjanina.

Dodela auto-sedišta za bebe, osim s aspekta sigurnosti i povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, predstavlja i pomoć Grada Zrenjanina u ostvarivanju roditeljstva, te se svrstava i u mere pronatalitetne politike. Slično kao druge vrste pomoći, auto-sedište za decu, koju u ogromnom procentu roditelji prevoze automobilom, takođe znači manji izdatak i uštedu u porodičnom budžetu. 

Tekst: Grad Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022