Grad Zrenjanin, u svojoj kategoriji, treći na svetu po isplativosti direktnih investicija!

Zrenjanin – Direktne investicije

Podelite vest

Gradu Zrenjaninu priznanje Centra za ocenjivanje stranih direktnih investicija u svetu

Centar za ocenjivanje stranih direktnih investicija u svetu FDI Intelligence stavio je Grad Zrenjanin na treće mesto po isplativosti ulaganja u kategoriji mikro evropskih gradova budućnosti za period 2022/23. Takođe, Zrenjanin se našao i među deset mikro evropskih gradova budućnosti u kategoriji primene FDI strategije.

Rezultati ocenjivanja predloga agencija evropskih zemalja za promociju investicija objavljeni su u posebnom izdanju magazina FDI, koji izdaje poznati engleski “Fajnenšal Tajms”.

“Vidljivost” Zrenjanina u prestižnom Centru za ocenjivanje stranih direktnih investicija pojavila se izgradnjom novih industrijskih zona, konstantnim ulaganjima u njihovu infrastrukturu, širenjem i dolaskom brojnih investitora. Počev od 2012. godine i prvog priznanja – kada se industrijska zona “Jugoistok” našla na 48. mestu na listi od 600 najboljih zona sveta za investiranje iz preko 120 zemalja – Zrenjanin je još nekoliko puta uvršten među 10 evropskih gradova slične veličine, u različitim kategorijama ocenjivanja.

Slobodna zona Zrenjanin je 2014. godine proglašena za najbolju u Evropi po podsticajima za investitore, a naredne godine svrstana je na 8. mesto u kategoriji za start-up. Godine 2018.

Zrenjanin je uvršten u TOP 10 evropskih mikro gradova budućnosti, a sada je FDI Intelligence dodelio našem gradu i dva nova priznanja.

Industrijska zona “Jugoistok” formirana je na 72 hektara površine i 2018. godine proširena na čak 550 hektara, što je najveća zona za direktna privredna ulaganja na teritoriji Srbije. U ovom trenutku u zoni posluje, gradi proizvodne pogone ili je kupilo zemljište 30 kompanija, među kojima je i najveći investitor ikada u Zrenjaninu i najveći direktni strani ulagač u Srbiji, kompanija “Linglong”, sa proizvodnim kompleksom vrednim skoro milijardu dolara.

Izvor Grad Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. bravo za zrenjanin divno je da smo primećeni i u evropi dobro je za mlade biće posla a i grad će se razvijati

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022