Grad Zrenjanin ove godine izdvojio više sredstava za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva

Zrenjanin – Osnaživanje žena

Podelite vest

Grad Zrenjanin ove godine izdvojio više sredstava za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva

Iz gradskog budžeta ove godine izdvojeno je pet miliona dinara koji će, kroz  Program dodele bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja  ženskog preduzetništva na teritoriji grada Zrenjanina u 2022. godini,  biti dodeljene ženama preduzetnicama sa teritorije našeg grada.

Ono što je novina u odnosu na prethodnu godinu, kada je za osnaživanje žena preduzetnica Grad izdvojio dva miliona dinara i kada su sredstva bila namenjena isključivo za subvencionisanje troškova za nabavku mašina – opreme, sada će sredstva moći da se koriste i za nabavku repromaterijala, uređenje poslovnog – proizvodnog prostora i obezbeđenje sredstava za pokrivanje dela troškova za zakup zatvorenog i uređenog poslovnog – proizvodnog prostora.

gradska kuca zrenjanin 007

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura će u narednom periodu, u skladu sa odlukom Gradskog veća, raspisati javni poziv, formirati Komisiju za realizaciju Programa i doneti, na predlog Komisije, konačnu rang listu. 

Finansijska pomoć biće dodeljena korisnicama jednokratno i nepovratno, u najvišem iznosu do 250.000 dinara za privredne subjekte koji su osnovani ne ranije od 1. septembra 2020. godine. 

Govoreći o tom programu, gradonačelnik Salapura je istakao da je, kao što je poznato, Grad Zrenjanin prepoznao važnost podrške ženama, posebno onim u ruralnim sredinama.

– Prošle godine  na osnovu konkursa koji smo raspisali dvanaest naših preduzetnica dobilo je  sredstva, a na osnovu pozitivnih rezultata i svesni potencijala žena preduzetnica iz našeg okruženja odlučeno je da se iznos sredstava za tu namenu značajno uveća kako bi još veći broj žena dobilo sredstva i poboljšalo kvalitet života svojih porodica – rekao je gradonačelnik ukazujući da osnaživanje žena na ovakav način doprinosi i boljem privrednom ambijentu u našem gradu. 

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022