Grad Zrenjanin dobio 10.621.872,00 dinara za opremanje industrijske zone!

Zrenjanin – Novi Sad

Podelite vest

Potpisan ugovor u Novom Sadu – 10,6 miliona dinara pokrajinskih sredstava za unapređenje saobraćajne infrastrukture u zoni “Jugoistok”

Grad Zrenjanin dobio je 10.621.872,00 dinara na osnovu javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu za dodelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave sa područja APV za sufinansiranje infrastrukturnog opremanja industrijsko-poslovnih zona u 2022. godini.

Ugovori su u petak dodeljeni u Novom Sadu, a u ime Grada Zrenjanina i gradonačelnika, potpis na ugovor stavio je zamenik Saša Santovac.

Namena sredstava opredeljenih za Grad Zrenjanin jeste stvaranje povoljnijeg ambijenta za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta, izgradnja javne infrastrukture u industrijskoj zoni “Jugoistok”, kao i funkcionalno povezivanje i integrisanje industrijske zone sa okruženjem, kroz dva priključka internih saobraćajnica na glavni put.

urucenje ugovora za infrastrukturu 18
foto: Pokrajinska vlada

Santovcu je ugovor uručen od strane predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, u prisustvu pokrajinskog sekretara Aleksandra Sofića, i tom prilikom zamenik je istakao da dodela ovih sredstava predstavlja još jedan vid podsticaja pokrajinske administracije razvoju i opremanju zrenjaninske industrijske zone “Jugoistok”. 

– Grad Zrenjanin zahvaljuje se Pokrajinskoj vladi koja nastavlja, zajedno s lokalnom samoupravom, da ulaže sredstva u unapređenje industrijskih zona na teritoriji Grada Zrenjanina. Investicija koja nas očekuje u narednoj godini i koja će se realizovati, između ostalog, i ovim sredstvima, tiče se izgradnje priključnih saobraćajnica u zoni “Jugoistok”. ka glavnim saobraćajnim pravcima. Grad Zrenjanin nastavlja s ulaganjem u infrastrukturu industrijskih zona. Zonu “Jugoistok” praktično smo podelili na četiri dela – podzone, dva su opremljena a za još dva taj posao predstoji. Očekujemo u tome dalju podršku i Pokrajinske vlade i Vlade Republike Srbije, s jasnim ciljem razvoja grada, privlačenja novih investitora i otvaranja novih radnih mesta za naše sugrađane – rekao je Santovac.

Tekst: Midorag Grubački, opširnije na zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px