Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura pozvao pčelare da konkurišu za subvencije

Zrenjanin – Subvencije za pčelare

Podelite vest

Grad Zrenjanin podstiče mlade na selu da se bave pčelarstvom - javni poziv otvoren do 6. juna

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je javni poziv za davanje podsticaja Grada Zrenjanina u vidu košnica sa pčelinjim društvima mladima na selu. Cilj javnog poziva je pomoć mladima u oblasti pčelarstva kroz dodelu košnica sa pčelinjim društvima u naseljenim mestima na teritoriji grada Zrenjanina.

Javni poziv otvoren je do 6. juna, a prema opštim uslovima za učešće na konkursu, pravo za ostvarivanje podsticajnih sredstava imaju fizička lica do 40 godina starosti. Podnosilac prijave treba da ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava sa aktivnim statusom sa najmanje 20 upisanih košnica, a najviše 30 upisanih košnica. Takođe, podnosilac prijave mora biti iz naseljenih mesta grada Zrenjanina.  

pcelari zrenjanin

Mladim pčelarima koji budu ostvarili pravo na podsticaj biće dodeljene košnice od proizvođača koji su tu vrstu pomoći od Grada Zrenjanina dobili 2019. godine. 

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura pozvao je mlade pčelare iz seoskih sredina da učestvuju na ovom javnom pozivu, ostvare subvenciju grada i dodatno razviju taj vid poljoprivredne proizvodnje. 
– Ukazala se potreba za ovakvim konkursom, jer je u prethodnom periodu, od strane Republike Srbije i Grada Zrenjanina, pokrenuto više aktivnosti koje imaju za cilj povratak i opstanak mladih na selu, kao i podsticanje da se bave različitim vidovima poljoprivredne proizvodnje. Podsetiću da smo naše pčelare počeli da pomažemo 2017. godine, kada je u tu svrhu iz gradskog budžeta izdvojeno tri miliona dinara. Svi koji su tada i kasnije dobili sredstva u obavezi su da nakon tri godine vrate gradu pet košnica, koje se potom dodeljuju novim mladim proizvođačima i upravo to ćemo primeniti u slučaju ovog javnog poziva – rekao je gradonačelnik. 

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px