Gradonačelnik: Grad kroz razne programe pomaže mladima koji žele da ostanu, žive i rade u našem gradu

Zrenjanin - Fizio progress

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura ukazao je danas, prilikom obilaska Ambulante „Fizio Progres“ čiji su vlasnici mladi preduzetnici Marko Lopaćanin i Milan Kutlašić, da Grad Zrenjanin sprovodi programe kojima pruža podršku mladim ljudima, a jedna od tih mera jeste i ekonomsko osnaživanje mladih.

Naime, javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih na teritoriji grada Zrenjanina raspisan je prošle godine, kao mera finansijske podrške koja je po prvi put realizovana, a ukupna bespovratna sredstva za realizaciju tog Programa koja su za tu namenu bila opredeljena iznosila su tri miliona dinara.

– Grad čini sve da oni koji se odluče da ostanu ovde, žive i rade u našem gradu imaju podršku grada Zrenjanina.

Ovde imamo lep primer preduzetništva na osnovu konkursa grada Zrenjanina koji smo koncipirali tako da nove male preduzetničke radnje podržimo kako bi kupili svoju opremu i mogli da rade.

Rekao je on i izrazio očekivanje da će do kraja ove godine biti sagledano sve što je da sada urađeno kako bi na što bolji način bio koncipiran konkurs za narednu godinu.

Ove godine pored konkursne linije za mlade preduzetnike imali i podršku za žensko preduzetništvo, kao i za poljoprivredna gazdinstva gde su prednost imali mladi iz naseljenih mesta.

To je sveukupna linija i svota novca koja je pre svega podrška, ali i pokazatelj da Grad Zrenjanin želi i hoće da pomogne mladim ljudima koji su preduzimljivi, bilo u oblasti ženskog preduzetništva, omladinskog preduzetništva,  ili pak u oblasti poljoprivrede – rekao je još gradonačelnik.

Posebno je izrazio zadovoljstvo što su vlasnici ambulante sa kojima je danas imao priliku da razgovara mladi, nasmejani momci koji rade u lepom prostoru i na opremi koja osim u našem gradu postoji u još samo četiri grada na teritoriji Srbije.

– To nas svakako opredeljuje da i ubuduće razmišljamo kako pomoći mladim ljudima koji imaju ovakve ideje – poručio je gradonačelnik Salapura.

Marko Lopaćanin, koji je i konkurisao za sredstva i dobio ih u iznosu od 200.000 dinara, kazao je da su u početku radili prvenstveno u Beogradu, gde su uvideli kako se radi i da su tada shvatili da u Zrenjaninu ne postoji takav način rada, a ni takva oprema.

– Tada smo Milan i ja došli na ideju da otvorimo nešto svoje i da ponudimo našim sugrađanima nešto što do sada nije postojalo. Za dodelu subvencija smo čuli od drugara koji su takođe želeli da pokrenu svoj biznis, kao i na internetu i uz pomoć tih subvencija mi smo uspeli da kupimo opremu, a to je i bio jedan od uslova za početak rada naše ambulante – rekao je Lopaćanin.

Govoreći o uslovima konkursa Milan Kutlašić je kazao da su uz zahtev dostavili i biznis plan i aparaturu, odnosno ono za šta su zatražili sredstva od Grada.

– Sve to smo uradili i dobili sredstva i na tome smo zaista zahvalni Gradu Zrenjaninu jer nam je olakšao kupovinu ne tako jeftine aparature koja ovo mesto čini posebnim u odnosu na druge u ovom gradu – kazao je on i naveo da im se najviše obraćaju pacijenti koji imaju problema sa bolom u leđima, vratu, ramenima i kolenima, ali i sportisti koje pripremaju za malo ozbiljnije utakmice ili oni kojima su potrebni oporavak i rehabilitacija.

Kako su naveli ovi mladi preduzetnici, u planu je i proširenje kapaciteta kako bi bili u mogućnosti da još većem broju Zrenjaninaca pruže i veći broj usluga.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. čestitke i ovim momcima što su u gradu otvorili centar za rehabilitaciju i fizikalni program želim im uspeh u radu i da im se investicija isplati a naravno da i korisnici njihovih usluga budu zadovoljni bravo momci

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px