Intervju Goran Marinković, uprkos pandemiji zadovoljni smo ostvarenim rezultatima!

Zrenjanin – Kulturni centar

Podelite vest

Direktor Kulturnog centra Zrenjanina Goran Marinković izjavio je za portal volimzrenjanin.com da su u ovoj ustanovi prezadovoljni rezultatima ostvarenim u prošloj godini, uprkos tome što su radili u specifičnim uslovima, jer su se iz dana u dan menjale mere vezane za sprečavanje širenja virusa korona, kojima su se konstantno prilagođavali i zaposleni i publika.

Marinković je istakao da je Kulturni centar u 2021. organizovao i realizovao više od 600 programa. Održani su Horski festival „Slobodan Bursać“, program u okviru „Dana piva“, Festival stripa „Stripolis“, likovni salon „30×30“, manifestacija „Banatska bajka“, koja je nadograđena organizovanjem karavana po okolnim selima…

goran marinkovic zrenjanin 003
Goran Marinković - direktor KC Zrenjanina

-Zbog epidemiološke situacije, jedino nismo bili u mogućnosti da organizujemo SuPerSu kviz za decu i „Ko će brže, ko će pre“ za predškolce. Publike, naravno, nije bilo kao pre nekoliko godina, kada smo imali rekordan broj posetilaca, zato što su kapaciteti velike sale, ali i naših drugih prostorija, bili ograničeni, u skladu sa protivepidemijskim merama. Bez obzira na to, mi smo prezadovoljni prošlogodišnjim rezultatima – kazao je Goran Marinković.

Prošle godine nisu izostala ni investiciona ulaganja pa je, zahvaljujući sredstvima dobijenim od Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, promenjena LED rasveta u velikoj sali i drugim prostorijama u prizemlju.

Ništa lošije nije počela ni ova godina, a za mnoge programe se tražila karta više, što pokazuje da se publika polako vraća u Kulturni centar. Prethodnih nedelja ovde su gostovali Rade Šerbedžija, Stefan Milenković, Andrija Milošević, Srđan Dinčić…

goran marinkovic zrenjanin 007
Goran Marinković - direktor KC Zrenjanina
goran marinkovic zrenjanin 009
Goran Marinković - direktor KC Zrenjanina

-To je prva faza radova. Planiramo u ovoj godini njihov nastavak. Zahvaljujući toj rasveti ostvarujemo značajnu uštedu električne energije, a i lepši je ambijent. Planiramo da kod Pokrajine konkurišemo i za nabavku scenske rasvete i audio opreme, a kod Centra za film za kupovinu opreme za bioskop – ističe Marinković.

Direktor Kulturnog centra Zrenjanina podseća da ova ustanova ima prijatelje, na čelu sa kompanijom PerSu, koji joj pomažu u svakom smislu.

Stoga je u planu i uređenje prednjeg dela zgrade, kako bi ovo postao jedan reprezentativan objekat.

-Promenili smo logo, a želimo da menjamo i izgled prednjeg dela zgrade. Napravili smo idejni projekat jer želimo da se građani, kada prođu pored Kulturnog centra, okrenu i vide jedan reprezentativan objekat. Takođe, imamo veliku podršku Grada Zrenjanina, kao i saradnju sa drugim ustanovama i organizacijama, i svi zajedno pokušavamo da preporodimo Kulturni centar – naglasio je Marinković.

kultruni centar zrenjanin 1
Budući izgled prednjeg dela Kulturnog centra
kultruni centar zrenjanin 2
Budući izgled prednjeg dela Kulturnog centra

On je dodao da će u narednom periodu biti organizovane i besplatne radionice sviranja gitare i bubnjeva, kao i da će jednaka pažnja biti posvećena i komercijalnom programu, ali i izložbama i tribinama sa različitim temama, po kojima je ova ustanova i poznata.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022