Gomex vas poziva u muzej na izložbu pod nazivom „Merak mi je“

Zrenjanin - Merak mi je

Izložba pod nazivom „Merak mi je…“ svečano je otvorena u četvrtak, 23. decembra, u Narodnom muzeju Zrenjanin. Autor izložbe i kataloga je viši kustos – istoričar umetnosti Olivera Skoko.  Postavka objedinjuje 30 slika i crteža iz kolekcije muzeja, čiji je centralni motiv zadovoljstvo, a teme su kafana, piće, hrana, muzika, igra, odmor u kući ili u prirodi.

Samom otvaranju prisustvovao je priličan broj okupljenih koji su (uz tamburaše, vino i deo postavke koji dočarava kafansku atmosferu) ovom događaju dali posebnu toplinu, ali i značaj. Datum koji je odabran za otvaranje izložbe dan je rođenja slikara Stevana Aleksića, autora čuvene žanr-kompozicije „Veseli Banaćani“ koja se motivom, ali još više atmosferom, nametnula kao centralna slika postavke.

Izložba traje do 15. marta 2022. i imaće raznovrstan prateći program – od stručnih vođenja, radionica, koncerata, do promocija i predavanja na kojima će učesnici pokušati da iz različitih aspekata sagledaju fenomen hedonizma.

Realizaciju izložbe su omogućili Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Zrenjanin. Projekat su pomogli kompanija Gomex, Asocijacija autentičnih hedonista, Color Media Communications, Muzička škola „Josif Marinković“ Zrenjanin i Gradska kafana „Stara zanatlija“.

Učešćem u ovom projektu, kompanija Gomex je još jednom potvrdila visok stepen društvene odgovornosti, ali i rešenost da ulaganjima u ovakve poduhvate sačuva bogato kulturno i istorijsko nasleđe koje imaju Zrenjanin i Banat. 

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022