Slika za pamćenje! Godišnji koncert KUD „Pionir“ u prepunom Kulturnom centru Zrenjanina

Zrenjanin – 46 godina KUD „Pionir“

Podelite vest

Godišnji koncert Kulturno-umetničkog društva GIK „Banat-Pionir“ održao se, tradicionalno, u subotu na velikoj sceni Kulturnog centra, koja je bila prepuna oduševljenom publikom.

Na koncertu su se predstavili svi ansambli uz pratnju narodnog orkestra, glumac i solistkinja. Program koji su izveli trajao je oko sat i trideset minuta a obuhvatao je igre iz svih krajeva naše zemlje uz prezentaciju autentičnih narodnih nošnji.

Pre početka koncerta, za portal volimzrenjanin.com, Radovan Rača Moldovan, predsednik KUD-a GIK „Banat-Pionir“ je rekao sledeće:

„Kulturno umetničko društvo Pionir postoji već 46 godina. Mi smo neprekidno smo radili, a najduža pauza koju smo imali je bila tokom korone, ali opet naša susretanja nisu prestajala. Uvek smo se organizovali tako da se vidimo jednom nedeljno, da se vidimo bar na 15-20 minuta, da znamo da smo tu.

„Ovo je naš tradicionalni godišnji koncert, koji se uvek održava sredinom decembra, gde ćemo mi da prikažemo deo našeg rada i nešto novo što imamo, nešto sa čime smo nastupali kako kod nas tako i u okolini Zrenjanina, ali i u celom svetu. Trudimo se da uvek pokažemo našoj publici nešto novo, i da pokažemo roditeljima koji dovode decu šta mi ovde ustvari radimo. Jedno je gledati probu kad imaju prilike da gledaju, a drugo je kad vide koncert, kad su deca u nošnji.

Cilj nam je da pokažemo naše bogatstvo, naše nošnje, našu kulturu, naše običaje koje mi držimo od početka našeg rada, a programe držimo od severa pa skroz dole do juga, tako da su svi zastupljeni u našim koreografijama.“

„I dalje naše probe izvodimo u Kulturnom centru, i zahvaljujemo se njima na razumevanju i saradnji, a mi se sa druge strane trudimo da ne ometamo njihov rad. Drago mi je što Kulturni centar ima toliko aktivnosti nekoliko godina unazad, i treba i tako da ostane. Nekad jedni drugima smetamo u svojm aktivnostima ali smo se navikli na to i međusobno se uvažavamo i tolerišemo.

Na kraju bi se posebno zahvalio direktoru Kulturnog centra Goranu Marinkoviću i Vladimiru Đuriću, koji su uvek imali razumevanja za nas i naše potrebe.“

„Večeras će nastupati četiri grupe igrača KUD-a „Pionir“ i mešovitog sastava. Grupe su formirane u zavisnosti od toga koji deo zastupaju. Tu je grupa pevača, tu je naš orkestar pojačan sa Bojanom Milinkovićem i njegovim bratom Radetom, a nastupiće i glumac i solisti i pevači.“ Zaključio je čuveni Rača iz „Pionira“.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. volim kulturno umetnička društva volim igru pesmu zabavu ove vrste pa stoga pozdravljam kud pionir i želim da traju još dugo i da nas uveseljavaju jer nam je u ovim turobnim vremenima ovakva vrsta relaksacije zaista potrebna i dobro došla bravo deco samo napred družite se putujte igrajte pevajte nema lepše zabave od beš te i takve

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px