Glumica Mira Banjac otvorila 71. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine u Zrenjaninu [FOTO]

Zrenjanin – Mira Banjac gost Zrenjanina i Narodnog pozorišta

Podelite vest

Glumica Mira Banjac otvorila je sinoć 71. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine, a svečanom otvaranju festivala i izložbe “LICA MIRE BANJAC” u Savremenoj galeriji prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Saša Santovac. 

Mira Banjac je, između ostalog, kazala da je za nju izuzetna čast i zadovoljstvo biti ponovo u Zrenjaninu, posebno jer je na festivalu vojvođanskih pozorišta primila svoje prvo značajnije priznanje, a koje joj je uručio Todor Manojlović

U svom obraćanju publici Santovac se u ime Grada Zrenjanina zahvalio Narodnom pozorištu “Toša Jovanović” jer je, kako naveo, 25. put organizuje ovaj najstariji pozorišni festival u regionu.

mira banjac u zrenjaninu 007
Glumica Mira Banjac u Zrenjaninu

– Ta činjenica dokaz je sposobnosti, znanja i poverenja koje je naše pozorište dobilo da bi organizovalo ovu manifestaciju. To su sigurno razlozi zbog kojih se festival održava 25. put u našem gradu, ali i ponos našeg grada – rekao je Santovac.

Zahvalio se i kompaniji “Gomeks” koja je prepoznala potrebu da pomogne festival i na taj način pokazala društvenu odgovornost.
– Ono što bismo svi mi trebalo da imamo na umu, a o čemu je na otvaranju izložbe  govorila Mira Banjac, jeste da je kultura važna i da bi trebalo da bude sastavni deo našeg života, aktivnosti i ulaganja u narednom periodu. Želim da ovde uživate narednih dana, a mi da nastavimo da budemo dobri domaćini i organizatori – kazao je Santovac. 

Vršilac dužnosti direktora pozorišta Dejan Karlečik poželevši svima dobrodošlicu kazao je da je festival bio i ostao bitan regulator u vrednovanju umetničkih rezultata vojvođanskih pozorišta.

– Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine je od svojih prvih godina do danas jedino u Zrenjaninu bio organizovan više od tri godine zaredom, a razlog je spremnost pozorišta da bude domaćin, žeđ naše publike za dobrim pozorištem, ali i rešenost Grada Zrenjanina, osnivača našeg pozorišta, da unapredi svoju kulturnu ponudu i postane centar pozorišnog života svakoga aprila – rekao je, između ostalog, Dejan Karlečik.

Uskoro sve fotografije na našoj FB STRANICI

Prve večeri festivala izvedena je drama na mađarskom “Živi pesak” Narodnog pozorišta Subotica.

Tekst: Grad Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022