Saopštenje Vodovoda: Evo gde se pune cisterne sa pijaćom vodom u centru!

Zrenjanin - JKP "Vodovod i kanalizacija"

Proteklih godina Grad Zrenjanin i JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin su tokom letnjeg perioda prilikom većih manifestacija i masovnijeg okupljanja građana, poput Dana piva, obezbeđivali cisterne sa pijaćom vodom i to pre svega zahvaljujući dobroj saradnji sa Vojskom Srbije, kao i iznajmljivanjem cisterni od novosadskog „Vodovoda i kanalizacije“.

Ove godine Grad Zrenjanin je putem IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija, koji je finansirala Evropska unija, obezbedio cisternu za pijaću vodu i poverio je na upravljanje JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin čime su se stvorili uslovi da možemo u bilo kom trenutku kada se ukaže potreba, kao što je slučaj sada dok traje talas tropskih vrućina, da omogućimo sugrađanima osveženje pijaćom vodom na javnom prostoru.

Proteklih dana JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin izvršilo je pranje i dezinfekciju cisterne, juče je u novosadskom „Vodovodu“ izvršeno njeno punjenje pijaćom vodom i potom je dovežena i postavljena na gradski trg, odnosno Trg Slobode, gde će se nalaziti sve dok traje talas tropskih vrućina.

Zbog visokih temperatura JKP „Vodovod i kanalizacija“ će svakih par dana vršiti pražnjenje preostale vode iz cisterne i puniti je pijaćom vodom u Novom Sadu, a radnici preduzeća će svakodnevno vršiti dezinfekciju slavina na cisterni, a sve u cilju da se omogući maksimalna bezbednost upotrebe vode iz cisterne.

I pored izuzetno visokih temperatura proteklih sedam dana i činjenice da  potrošnja vode u gradu beleži maksimume, da sistemi vodosnabdevanja na izvorištu neprekidno rade u punom kapacitetu, vodosnabdevanje je stabilno i uredno i odvija se bez većih problema.

Meteorolozi najavljuju nastavak talasa tropskih vrućina, pa iz tog razloga naglašavamo da je i dalje na snazi apel korisnicima, i u gradu i u naseljenim mestima, da se voda troši racionalno.

Da bi se postojeći sistem vodosnabdevanja održao neophodno je izbegavati neracionalnu potrošnju vode, odnosno zalivanje travnjaka i bašti, polivanje trotoara i drugih betonskih površina i punjenje bazena, naročito u tzv. „špicevima“ kada je potrošnja vode najveća, odnosno rano ujutru i u periodu između 18 i 22 časa.

Samo racionalna potrošnja vode omogućuje stabilan pritisak vode u mreži i samim tim mogućnost da je svi korisnici, i u objektima individualnog i kolektivnog stanovanja, u svakom trenutku imaju u dovoljnim količinama i stabilnog pritiska za zadovoljenje svojih potreba, a sa druge strane sprečava pojavu nagle promene pritiska vode u mreži koji dovodi do havarija na istoj, a samim tim i do mogućih prekida vodosnabdevanja dok se havarije ne saniraju.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px