Saopštenje Vodovoda: Evo gde se pune cisterne sa pijaćom vodom u centru!

Zrenjanin - JKP "Vodovod i kanalizacija"

Proteklih godina Grad Zrenjanin i JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin su tokom letnjeg perioda prilikom većih manifestacija i masovnijeg okupljanja građana, poput Dana piva, obezbeđivali cisterne sa pijaćom vodom i to pre svega zahvaljujući dobroj saradnji sa Vojskom Srbije, kao i iznajmljivanjem cisterni od novosadskog „Vodovoda i kanalizacije“.

Ove godine Grad Zrenjanin je putem IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija, koji je finansirala Evropska unija, obezbedio cisternu za pijaću vodu i poverio je na upravljanje JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin čime su se stvorili uslovi da možemo u bilo kom trenutku kada se ukaže potreba, kao što je slučaj sada dok traje talas tropskih vrućina, da omogućimo sugrađanima osveženje pijaćom vodom na javnom prostoru.

Proteklih dana JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin izvršilo je pranje i dezinfekciju cisterne, juče je u novosadskom „Vodovodu“ izvršeno njeno punjenje pijaćom vodom i potom je dovežena i postavljena na gradski trg, odnosno Trg Slobode, gde će se nalaziti sve dok traje talas tropskih vrućina.

Zbog visokih temperatura JKP „Vodovod i kanalizacija“ će svakih par dana vršiti pražnjenje preostale vode iz cisterne i puniti je pijaćom vodom u Novom Sadu, a radnici preduzeća će svakodnevno vršiti dezinfekciju slavina na cisterni, a sve u cilju da se omogući maksimalna bezbednost upotrebe vode iz cisterne.

I pored izuzetno visokih temperatura proteklih sedam dana i činjenice da  potrošnja vode u gradu beleži maksimume, da sistemi vodosnabdevanja na izvorištu neprekidno rade u punom kapacitetu, vodosnabdevanje je stabilno i uredno i odvija se bez većih problema.

Meteorolozi najavljuju nastavak talasa tropskih vrućina, pa iz tog razloga naglašavamo da je i dalje na snazi apel korisnicima, i u gradu i u naseljenim mestima, da se voda troši racionalno.

Da bi se postojeći sistem vodosnabdevanja održao neophodno je izbegavati neracionalnu potrošnju vode, odnosno zalivanje travnjaka i bašti, polivanje trotoara i drugih betonskih površina i punjenje bazena, naročito u tzv. „špicevima“ kada je potrošnja vode najveća, odnosno rano ujutru i u periodu između 18 i 22 časa.

Samo racionalna potrošnja vode omogućuje stabilan pritisak vode u mreži i samim tim mogućnost da je svi korisnici, i u objektima individualnog i kolektivnog stanovanja, u svakom trenutku imaju u dovoljnim količinama i stabilnog pritiska za zadovoljenje svojih potreba, a sa druge strane sprečava pojavu nagle promene pritiska vode u mreži koji dovodi do havarija na istoj, a samim tim i do mogućih prekida vodosnabdevanja dok se havarije ne saniraju.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022