Galerija ALUZ proslavila još jednu uspešnu izlagačku sezonu 4. novogodišnjom prodajnom izložbom

Zrenjanin - Galerija ALUZ

Galerija ALUZ je u petak svečano otvorila tradicionalnu, četvrtu po redu novogodišnju prodajnu izložbu članova Aluza, i proslavila zajedno sa posetiocima kraj još jedne uspešne izlagačke sezone. Izložba će trajati do 12. januara 2024. godine, a radno vreme galerije tokom trajanja postavke biće od 16 do 18 časova.

O ovoj izložbi, protekloj godini ali i o planovima za narednu 2024. godinu pričali smo sa predsednikom Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina, dr Rastkom Stefanovićem:

Da, ovo je četvrta novogodišnja prodajna izložba članova ALUZ-a i to je još jedan naš pokušaj da ovakva izložba postane tradicionalna i zapravo trudimo se da dva puta godišnje imamo takozvani pregled scene – zimski i letnji. Kao i uvek okosnicu svih dosadašnjih godišnjih izložbi čine najaktivniji članovi mada moram da napomenem da večeras imamo izložene i radove nekih članova koji prvi put izlažu kod nas.“

Ovu godinu je obeležio veliki broj izložbi i radionica i zaista smo imali tu čast da ugostimo i predstavimo radove nekih sjajnih umetnika koji su dugo prisutni na sceni ali smo imali prilike da vidimo i neke mlade umetnike da tako kažem „otkrovenja“ koji su na početku karijere ali i neke koji nisu dugo izlagali u Srbiji. Raspored je zaista bio gust a nabrojaću samo neke kao što su „Stripolis“, „Izložba keramike“ i konkurs za učeničke radove. Bilo nekoliko dečijih radionica, školice crtanja…“

Što se tiče sledeće godine moram reći da smo završili konkurs i ponovo se javilo dosta zanimljivih izlagača i videćemo kako ćemo sve to organizaovati ali biće dobrih izložbi. Ove godine su Zrenjaninci bili malo ažurniji tako da od dvadesetak izložbi pola su zrenjaninski umetnici, što je odlično zato što je ova galerija i osmišljena da se mahom prezentuje zrenjaninska scena ali naravno otvorena je i za sve izlagače širom Srbije. Pored konnkursa srednjoškolaca, planiramo da uvedemo još jednu omladinsku izložbu nešto što bi bio takozvani podmladak ALUZa a tu pre svega mislim na naše kolege koje još uvek studiraju ili su u nekim školama. Mi smo pre dve godine imali jednu takvu izložbu koja se zvala „Razmuljavanje“ i to sad planiramo ponovo da aktiviramo.“

Što se tiče podrške, pre svega ostajemo i dalje u zgradi Narodnog muzeja i njima hvala ali moram da dodam da nam takođe pored Muzeja pomažu i Savremena galerija i Kulturni centar na sve moguće načine, zapravo ta saradnja traje već godinama i samo se nastavlja. Grad nas je uglavnom podržavao, nekad manje nekad više ali podrška je uvek tu, možda bi mogla biti i malo bolja ali ne žalimo se.”, rekao je za naš portal dr Rastko Stefanović.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px