Zrenjaninski fotograf Predrag Kostin ugostio decu iz vrtića “Bambi” i pričao sa njima o prirodi

Zrenjanin – Predrag Kostin Divlja Srbija

Podelite vest

Juče je Narodni muzej Zrenjanin imao posebne goste i posetioce izložbe “Reke života”, decu iz vrtića „Bambi“!

Svoja iskustva i ljubav prema prirodi, najmlađim sugrađanima, preneo je autor fotografija Predrag Kostin i proveo ih je kroz aktuelnu izložbu „Reke života“.

predrag kostin sa decom 010
Predrag Kostin sa predškolcima u Narodnom muzeju
predrag kostin sa decom 013
Predrag Kostin sa predškolcima u Narodnom muzeju

Ova postavka obuhvata 60 fotografija na kojima je predstavljen živi svet nastanjen oko naših velikih reka i pokušaj je autora da utiče na savremenog čoveka da sačuva prirodu koja polako nestaje.

Neposredno pred dolazak mališana, naš sugrađanin, Predrag Kostin je za portal volimzrenjanin.com rekao:

25. marta smo otvorili izložbu fotografija pod nazivom “Reke života”. To je izložba fotografija koja prati fotomonografiju “Reke života” i mogu reći da sam srećan što ova izložba započinje svoju turneju baš iz mog grada i na kraju krajeva većina ovih fotografija je nastala u okolini Zrenjanina kao što su SRP “Carska bara”, Ritovi donjeg potisja, Rusanda…

Za nepunih 15 godina bavljenja fotografijom prirode moram reći da je ovo samo mali deo arhive i da je najteže bilo izabrati šta će se naći na ovoj izložbi tako da mogu slobodno reći da sam subjektivno birao fotografije po tome koliko se koja fotografija meni sviđa, a u isto vreme sam se trudio da što više vrsta prikažem iako ima još puno fotografija koje nisu mogle da se nađu ovde jer smo bili ograničeni i prostorom ali i sredstvima.

Bavljenjem fotografijom prirode ja pokušavam da skrenem pažnju prvenstveno svojim sugrađanima na taj svet oko nas koji živi a koji mi našim nečinjenjem zapostavljamo i nesvesno uništavamo.

Naravno svega ovog ne bi bilo da nije moje porodice i prijatelja i sponzora koji su tu uvek uz mene i što se tiče monografije i izložbe fotografija a to je pre svih kompanija GOMEX, Voda Jazak, Ultra planet, Lovački savez Srbije, Vojvodina šume, Rezervati prirode, frizerski salon Vasiljev, Mega plast… i svi moji prijatelji koji vole i podržavaju moj rad a nadam se i da će nekad i moj Grad Zrenjanin stati iza ovog mog projekta jer mislim da se ovo tiče svih Zrenjaninaca jer najbolje fotografije nastale su baš u ovom gradu.

Ova izložba je otvorena do 21. aprila kada se sve seli u Nacionalni park “Tara”, potom se selimo u Nacionalni park “Đerdap” nako toga u Zavod za zaštitu prirode u Novom Sadu. Trenutno fotografije nije moguće kupiti ali nakon svih turneja fotografije će biti izložene na aukciji gde će sav novac biti uplaćen u DOBROTVORNE SVRHE!

Danas imam čast da ugostim posebnu publiku a to su deca iz vrtića “Bambi” jer mišljenja sam da trebamo više raditi sa decom i da deci moramo da promenimo svest i da ih malo odvojimo od tih modernih gedžeta i da ih malo više približimo prirodi. Decu bi trebalo da okrenemo prirodi, da deca žive sa prirodom, da što više vremena provode u prirodi, da prave kućice za ptice, da opominju svoje drugare da ne bacaju otpatke… Ja ću se truditi da im odgvorim na sva njihova pitanja i u vezi svega što ih interesuje .

Što se tiče mojih planova u izradi je sajt Divlja Srbija nakon izdavanja fotomonografije “Reke života” i to će biti još jedan segment u mojoj fotografskoj karijeri, zatim planiram još jednu fotomonografiju da uradim o jelenima a uporedo sa fotografisanjem bavim se i snimanjem i planiram da napravim jedan film pod nazivom “Divlja Srbija” ali za to je još potrebno vremena i materijala pa to spada u planove za naredne 2-3 godine.  

Deo izložbe u Narodnom muzeju...

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px