Zrenjaninski fotograf Predrag Kostin ugostio decu iz vrtića “Bambi” i pričao sa njima o prirodi

Zrenjanin – Predrag Kostin Divlja Srbija

Podelite vest

Juče je Narodni muzej Zrenjanin imao posebne goste i posetioce izložbe “Reke života”, decu iz vrtića „Bambi“!

Svoja iskustva i ljubav prema prirodi, najmlađim sugrađanima, preneo je autor fotografija Predrag Kostin i proveo ih je kroz aktuelnu izložbu „Reke života“.

predrag kostin sa decom 010
Predrag Kostin sa predškolcima u Narodnom muzeju
predrag kostin sa decom 013
Predrag Kostin sa predškolcima u Narodnom muzeju

Ova postavka obuhvata 60 fotografija na kojima je predstavljen živi svet nastanjen oko naših velikih reka i pokušaj je autora da utiče na savremenog čoveka da sačuva prirodu koja polako nestaje.

Neposredno pred dolazak mališana, naš sugrađanin, Predrag Kostin je za portal volimzrenjanin.com rekao:

25. marta smo otvorili izložbu fotografija pod nazivom “Reke života”. To je izložba fotografija koja prati fotomonografiju “Reke života” i mogu reći da sam srećan što ova izložba započinje svoju turneju baš iz mog grada i na kraju krajeva većina ovih fotografija je nastala u okolini Zrenjanina kao što su SRP “Carska bara”, Ritovi donjeg potisja, Rusanda…

Za nepunih 15 godina bavljenja fotografijom prirode moram reći da je ovo samo mali deo arhive i da je najteže bilo izabrati šta će se naći na ovoj izložbi tako da mogu slobodno reći da sam subjektivno birao fotografije po tome koliko se koja fotografija meni sviđa, a u isto vreme sam se trudio da što više vrsta prikažem iako ima još puno fotografija koje nisu mogle da se nađu ovde jer smo bili ograničeni i prostorom ali i sredstvima.

Bavljenjem fotografijom prirode ja pokušavam da skrenem pažnju prvenstveno svojim sugrađanima na taj svet oko nas koji živi a koji mi našim nečinjenjem zapostavljamo i nesvesno uništavamo.

Naravno svega ovog ne bi bilo da nije moje porodice i prijatelja i sponzora koji su tu uvek uz mene i što se tiče monografije i izložbe fotografija a to je pre svih kompanija GOMEX, Voda Jazak, Ultra planet, Lovački savez Srbije, Vojvodina šume, Rezervati prirode, frizerski salon Vasiljev, Mega plast… i svi moji prijatelji koji vole i podržavaju moj rad a nadam se i da će nekad i moj Grad Zrenjanin stati iza ovog mog projekta jer mislim da se ovo tiče svih Zrenjaninaca jer najbolje fotografije nastale su baš u ovom gradu.

Ova izložba je otvorena do 21. aprila kada se sve seli u Nacionalni park “Tara”, potom se selimo u Nacionalni park “Đerdap” nako toga u Zavod za zaštitu prirode u Novom Sadu. Trenutno fotografije nije moguće kupiti ali nakon svih turneja fotografije će biti izložene na aukciji gde će sav novac biti uplaćen u DOBROTVORNE SVRHE!

Danas imam čast da ugostim posebnu publiku a to su deca iz vrtića “Bambi” jer mišljenja sam da trebamo više raditi sa decom i da deci moramo da promenimo svest i da ih malo odvojimo od tih modernih gedžeta i da ih malo više približimo prirodi. Decu bi trebalo da okrenemo prirodi, da deca žive sa prirodom, da što više vremena provode u prirodi, da prave kućice za ptice, da opominju svoje drugare da ne bacaju otpatke… Ja ću se truditi da im odgvorim na sva njihova pitanja i u vezi svega što ih interesuje .

Što se tiče mojih planova u izradi je sajt Divlja Srbija nakon izdavanja fotomonografije “Reke života” i to će biti još jedan segment u mojoj fotografskoj karijeri, zatim planiram još jednu fotomonografiju da uradim o jelenima a uporedo sa fotografisanjem bavim se i snimanjem i planiram da napravim jedan film pod nazivom “Divlja Srbija” ali za to je još potrebno vremena i materijala pa to spada u planove za naredne 2-3 godine.  

Deo izložbe u Narodnom muzeju...

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022