Foto klub CD13 jedanaesti put održao godišnju izložbu svojih članova u Kulturnom centru Zrenjanina

Zrenjanin - Kuturni centar Zrenjanina

Jedanaesta godišnja izložba Foto-kluba CD13 pod nazivom: „Zrenjaninska fotografska scena 2023.“, otvorena je sinoć u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

„Izložba je organizovana sa namerom da prezentuje radove zrenjaninskih fotografa koji su nastali tokom prethodne dve godine. Tim povodom iz foto kluba navode da je ovo bila jedinstvena prilika da se  fotografi, svojim najboljim radovima, predstave (našim) sugrađanima. Fotografija je u poslednjih 10-ak godina sve prisutnija na zrenjaninskoj umetničkoj sceni a Zrenjaninci umeju i znaju da cene dobru fotografiju…“

Izložbi je prethodio konkurs koji klub raspisuje krajem oktobra. U okviru ceremonije svečanog otvaranja, proglašeni su najuspešniji učesnici.

Prvu nagradu za kolor fotografiju dobila je Maja Kuljić, drugu Yuri Prokopyev, treću Lena Gađanski a za svoje radove pohvaljeni su Spaso Mladenovski, Isidora Veličković i Biljana Gađanski. U kategoriji monohrome fotografije prvu nagradu osvojio je Tibor Arva, drugu Marko Jovanov, treću Tamara Agramović a pohvaljeni su Dragan Leleš, Sandra Baltić Kučanda i Gabrijela Parigros.

Izložba će biti otvorena do 5. decembra svakog dana od 8 do 20 časova u salonu KCZR. Izložbu je organizovao Foto klub CD13 u saradnji sa zrenjaninskim Kulturnim centrom.

“Izložba se organizuje tradicionalno, 11. put po redu, a ujedno organizujemo i prvu retrospektivu 10 godina izlaganja kluba CD13, koja je otvorena pre par nedelja a izložena je i na trgu na panoima.

Što se tiče ove izložbe, imali smo preko 90 autora, i skoro 200 radova. Bitno je da je primljeno u crno beloj kategoriji 36, a u kolor sekciji 29 fotografija, gde je selektor u obe kategorije podelio po tri nagrade i tri pohvale. Selektor je bio naš veliki fotograf i kolega Ištvan Virag iz Sombora. Bile su dve zadate teme, kolor i crno bela odnosno monohrom.

Na fotografskoj sceni Zrenjanina je bolja situacija nego u klubu, zato što u klubu imamo trenutno između 10 i 15 stalnih aktivnih članova, što je malo. Trebali bi da radimo više na edukaciji mladih ljudi, i smatram da je to problem i u ostalim kategorijama kulture.

Svake godine, kao i ove, imali smo podršku Grada Zrenjanina, sa čije strane nam je obezbeđena određena svota novca za pokrivanje dve izložbe. ”, rekao je za portal volimzrenjanin.com Aleksandar Žarkov, predsednik Foto kluba CD13.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px