Finiš akcije pošumljavanja „Trke za šume“ – na izletištu „Motel“ danas organizovana sadnja čak 2.000 stabala

Zrenjanin - Trka za šume

„Šnajder elektrik Srbija – Biznis ran“ i Fondacija „Ana i Vlade Divac“ pokrenuli su veliku akciju pošumljavanja “Trka za šume”, sa ciljem da se tokom narednih 5 godina, uz pomoć društveno odgovornih kompanija i podršku trkača, posadi što veći broj novih stabala širom Srbije. U sklopu te akcije danas je na zrenjaninskom izletištu „Motel“ zasađeno čak dve hiljade sadnica.

Veroljub Zmijanac,  direktor „Srbija Biznis ran“ kazao je da je biznis trka nastala pre oko osam godina kao mali projekat u Beogradu, kada su okupili kompanije da zajedno trče, ali da trka sada postoji u četiri grada i okuplja 15.000 zaposlenih.

– Shvatili smo da imamo moć da udružimo kompanije i tako smo i došli do ove ideje sa fondacijom „Ana i Vlade Divac“ da iskoristimo tu platformu koju imamo za veće dobro. Hvala i Zrenjaninu što smo ovde da uradimo nešto mnogo veće, nešto će biti još trajnije, zbog čega ćemo i mi doći u vaš grad ponovo  – rekao je on i naveo da će i u naredne dve godine biti organizovane akcije sadnje po Srbiji.

Ispred Fondacije „Ana i Vlade Divac“ prisutne je pozdravila Ana Košel, direktorka koja je zahvalila Zrenjanincima na dobrom dočeku  i lepoj atmosferi.

– Ništa ne bismo uradili bez timskog duha, a ni bez partnerstva. Sadili smo u Beogradu prošle godine, a sada u Zrenjaninu dve hiljade sadnica i nadam se da ćemo sledeće godine nastaviti u tom pravcu. Gledamo sve ove klimatske promene koje se dešavaju i znamo da je Vojvodina ostala i bez onog drveća koje je imala. Zato nam je i drago što smo i bez tog saznanja izabrali za početak Zrenjanin – kazala je Košel.

Istakla je da za realizaciju ovog projekta veliku zahvalnost duguju javnom preduzeću „Vojvodinašume“ koji su partner na tom projektu, ali i preduzeću, a posebno radnicima „Čistoće i zelenila“ jer bi bez njihove podrške bilo teško zasaditi sve te sadnice.

Marko Đuković, direktor Centra za istraživanje i inženjering u Srbiji, „Šnajder elektrik“ izrazio je zadovoljstvo što je u prilici da prisutne pozdravi ispred , kako je rekao, najodrživije kompanije na svetu.

– Danas smo se okupili sa jednim velikim ciljem to jest da ozelenimo naš prelepi Zrenjanin. Ovo je deo misije koju „Šnajder elektrik“ gaji globalno, a to je da imamo svet sa karbon-neutralnim otiskom, novi svet koji je daleko energetski efikasniji i svet mnogo zdraviji za sve nas – kazao je Đuković.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac takođe je izrazio zadovoljstvo što se danas sadi čak 2.000 stabala na području „Motela“ koji je za Zrenjanince veoma interesantno mesto okupljanja.

– Ove godine uspeli smo da najveći deo ovog prostora obezbedimo, da bude u vlasništvu grada Zrenjanina i to je bio prvi cilj, a danas taj cilj nastavljamo sadnjom drveća koja će ulepšati ovaj prostor – rekao je Santovac i zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji projekta.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px