Festival tradicionalnih instrumenata „Rog Banata“ u Narodnom muzeju

Zrenjanin – Rog Banata

Podelite vest

U petak, 2. decembra 2022. godine, sa početkom u 19 časova u Salonu zrenjaninskog Muzeja biće održan četvrti po redu festival tradicionalnih instrumenata „Rog Banata“ u organizaciji Udruženja građana “Banatske Gajde”, a pod pokrovitelјstvom Grada Zrenjanina i Narodnog muzeja Zrenjanin. Ulaz je slobodan.

Festival ima za cilј da prikaže tradicionalne instrumente u što izvornijem obliku, a ovog puta će publika imati prilike da u interpretaciji vrhunskih umetnika vidi i čuju: duduk, frulu, kaval, gajde, citre, panovu frulu, gusle i dombulјe.

Pre početka koncerta, biće organizovana radionica u prostorijama Muzičke Škole „Josif Marinković“ na kojoj će đaci ove škole imati prilike da vide i čuju sve ono što je vezano za tradicionalne instrumente, a možda neki od njih i da probaju.

Udruženje građana „Banatske Gajde“ iz Zrenjanina već dugi niz godina radi na edukaciji i promociji narodnog stvaralaštva Srbije, sa posebnim naglaskom na Banat. U okviru ovog Udruženja postoji i izvorna pevačka grupa „Seferini“ koja neguje izvornu pesmu Srba starosedelaca Banata. 

U okviru svog rada Udruženje organizuje radionice na koje dolaze studenti sa etnomuzikoloških smerova Fakulteta muzičkih umetnosti iz Beograda i Novog Sada.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022