Najavljen 72. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine i potpisan ugovor sa kompanijom Gomex

Zrenjanin – Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine

Danas je u foajeu Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ održana Press konferencija povodom 72. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, koji se i ove godine održava u Zrenjaninu u periodu od 18. do 25. aprila.

Na press konferenciji, novinarima su se obratili zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, Dragan Ranisavljević, direktor za finansijske poslove kompanije GOMEX ispred donatora Festivala i Ivana Kukolj zamenica direktora NP „Toša Jovanović“.

image description

Ovom prilikom potpisan je i ugovor o donatorstvu između kompanije GOMEX i Narondog pozorišta "Toša Jovanović", domaćina 72. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine.

Kao predstavnik grada Zrenjanina, prisutnima se obratio zamenik gradonačelnika Saša Santovac:

„Prvo moram da istaknem zahvalnost i da pohvalim sve zaposlene u Narodnom pozorištu zato što su još jednom pokazali da su dobri domaćini.

Veći broj održanih festivala je održan baš u Zrenjaninu. Drugi put za redom se održava u Zrenjaninu. Sećamo se vremena za vreme pandemije kada smo imali festival bez publike pa zatim festival sa publikom. Dakle, ove godine Zrenjanin je već tradicionalno domaćin festivala. Naravno grad Zrenjanin je uvek tu da pomogne, ali ono što isto tako moram da istaknem i veliku zahvalnost kompaniji Gomex koja prepoznaje ovaj festival i koja je isto tradicionalno sa nama i pomaže. “

„Kultura je nešto kroz šta se ogledamo, i kao sredina i kao država i kao ljudi. Bez kulture ne bi smo mogli da spoznamo ni svoje lice. Tako da i ova zgrada u kojoj se nalazimo, koja je zapravo najstarija zgrada u kojoj se ovi kulturni događaji organizuju i prikazuju građanstvu, kao što su pozorišne predstave, već 185 godina.

To je najduži staž zgrade u našoj zemlji u kojoj se ogledamo kroz ovaj oblik kulture. Nekad nam je ta slika lepa, nekad nije, publika utiče na pozorište, i pozorište itekako utiče na publiku. Kakav god bio taj odraz u našim očima, najvažnije je da ona postoji. Zamislite kakva bi bila ova sredina i mi sami, i da li bi bili uopšte ispunjeni i svoji, da nemamo pozorište kao jedan od najznačajnijih znakova ovoga grada, jer ova zgrada je zaista jedan od zaštitnih znakova našeg grada. Ako možemo na neki lep način da predstavimo našu sredinu i naš grad onda je to upravo kroz ovo pozorište.“

„I kada ovako nešto kažem onda je sasvim prirodno da kompanija Gomex, koja je poznata po svojoj društvenoj odgovornosti i prepoznavanju značaja kulture za sredinu, iskoristi ovaj topli način da se približimo našim potrošačima, ali pre svega građanima ovog grada. Mi podržavamo pozorište i sve vredne ljude u njemu već 13 godina, koliko smo generalni sponzor, i prosto je teško zamisliti da Gomex kao jedna od najvećih kompanija grada, ne podrži nešto što je prepoznatljivi znak ovog grada. “, rekao je Dragan Ranisavljević, finansijski direktor Gomex-a.“

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px