U toku je 5. Festival cveća na Trgu u Žitištu – preko 15 izlagača sa velikom ponudom [FOTO]

Žitište – 5. Festival cveća

Danas se na glavnom Trgu u Žitištu održava peti festival cveća. Ovaj prelepi festival ni vreme nije moglo da pokvari, pa su se tako izlagači postavili odmah po završetku padavina ulepšali ovaj delimično tmurni dan.

„Ovo je peti festival cveća, a treći prolećni. Ovaj put imamo oko 15 izlagača. Trebalo je da ih bude više, ali mnogi nisu došli zbog lošeg vremena, a ja se nadam da će mnogi izlagači doći sutra ili čak danas malo kasnije.

Mislim da je ovo ipak dobar broj izlagača koji su došli i da imaju jednu zaista široku paletu cveća i ostalih biljaka koje mogu da nađu svoje mesto u nečijoj bašti, na terasi, u stanu, u saksiji ili na nekom drugačijem mestu.

Imamo izlagače iz Beograda, Novog Sada, Resave, Kruševca, Temerina, Budisave, Kucure, Karlovaca ali i domaće iz Žitišta, Banatskog dvora i Zrenjanina.

Uvek se najviše traži sezonsko cveće, ali se kupuju i palme, mediteransko bilje, orhideje, četinari i višegodišnje listopadno bilje, kao i betonska galanterija koja je pravi ukras za bašte. Dakle, ko god voli cveće sigurno će naći nešto za sebe. Cene su, po meni, pristupačne i prilagođene kupcima, i mi smo gledali kao organizacija da to nekako napravimo da bude 8.,9. i 10. maj kako bi i penzioneri mogli sebi da priušte nešto.

Naredna manifestacija koja nas očekuje u Žitištu je cvetni karavan, koji bi trebao da krene od Žitišta, pa preko Banatskog dvora, Česterega, Karađorđeva i Srpskog Itebeja. On bi trebalo da se održi krajem maja ali zvaničan datum ćemo imati u naredna tri dana kada se cvećari budu dogovorili.

Pripreme za Pile fest su u toku, ove godine očekujemo da će biti isto dobro posećeno i da će biti dobra atmosfera. “, rekao je Milan Stupar iz Turističke organizacije Žitište.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022