Aleksandar Martinov: Uskoro “Fast rampa” i bolji uslovi na pijacama

Zrenjanin – JKP Pijace i parkinzi

Javno komunalno preduzeće “Pijace i parkinzi” je pre tri meseca dobilo novog vd direktora Aleksandra Martinova, koji se u kratkom vremenskom roku pobrinuo za poboljšanje pojedinih uslova za rad.

Anulirani dugovi

“Na funkciju sam stupio pre tri meseca. U tom momentu su najveći problem u firmi bile plate zaposlenih, koje su kasnile, kao i dug prema dobavljačima i Poreskoj upravi.

U proteklom periodu su uz pomoć Lokalne samouprave plate isplaćene, i dugovi prema dobavljačima i Poreskoj upravi su anulirani. Nakon toga smo pristupili sređivanju ostalih problema”,uputio je ekipu portala volimzrenjanin.com direktor Aleksandar Martinov.

aleksandar martinov 001
Aleksandar Martinov, direktor JKP Pijace i parkinzi

Stanje na pijacama

pijaca bagljas 007
Pijaca na Bagljašu
aleksandar martinov 004
Aleksandar Martinov, direktor JKP Pijace i parkinzi

Kako bi se odredili prioriteti poboljšanja u skladu sa zahtevima zaposlenih i zakupaca, odlučili su se da odabir vrše nakon ankete.

“Pre nego što smo odlučili koje ćemo mere primeniti, sproveli smo anketu, kako bi otkrili šta je najhitnije uraditi. Kao najveći problem, ponavljalo se pitanje higijene. Pijaca u Jug Bogdana je otvorenog tipa, tako da tu i pored održavanja prilikom vetrovitog vremena se dešava da deluje suprotno. Na Bagljašu je delovalo pomalo zapušteno, a tome je doprineo i javašluk zakupaca, jer su kutije i đubre nemarno ostavljani. Aktivirano je odeljenje čistača, i očišćeni su gornji paneli, kao i celokupna pijaca, i staklene površine.

Ove nedelje se radi detaljno čišćenje “Mlečne sale”, a na leto će se menjati klima uređaji. Na centralnoj pijaci se takođe uredila “Mlečna sala”, i dogovoreno je da se pored svakodnevnog čišćenja jednom nedeljno radi i generalno čišćenje. Izvršena je i sanacija toaleta, koji je bio u nezavidnom stanju”, naveo je Martinov.

Na parkingu kod Kulturnog centra uskoro “fast rampa”

Kada su u pitanju parkinzi, postoje promene u strukturi, a uvešće se i određene inovacije.

“Imali smo tri zatvorena parkinga, ali smo odlučili da parking u Tiršovoj ulici pređe u opšti, gde će se plaćati putem sms-a. Analizom se utvrdilo, da se rampa na tom mestu finansijski ne isplati. Parking na Žitnom trgu ima moderan sistem, koji ćemo primeniti i na parkingu na prevlaci kod Kulturnog centra. Uvešće se prepoznavanje putem tablica, kao i “fast rampa”, koji se primenjuje na auto putevima, gde će se putem mobilne aplikacije plaćati. U planu je i rekonstrukcija parkirališta, jer je naš cilj da sva parkirališta budu asfaltirana. Mislim da ćemo u nekom narednom period to i uspeti, a krenućemo od parkinga u Karadžićevoj ulici(preko puta Specijalističke), on je najveći problem. Jedna od zamisli, koja bi trebala da se ostvari u narednih godinu- dve dana, u saradnji sa Gradskom upravom je izgradnja modernog objekta, ali neka za sada to ostane tajna”, naglasio je direktor Martinov.

pijaca bagljas 005
Pijaca na Bagljašu
pijaca bagljas 002
Unutrašnjost pijace na Bagljašu
pijaca bagljas 011
Pijaca na Bagljašu
aleksandar martinov 002
Aleksandar Martinov, direktor JKP Pijace i parkinzi

Rad “Pauk” službe

Po dolasku direktora Martinova, vozilo koje vrši službu uklanjanja nepropisno parkiranih vozila je reparirano i registrovano.

“Naplata parkinga se uglavnom odvija nesmetano. Problema ima sa vozačima koji se bahato parkiraju na nedozvoljenim mestima. U saradnji sa Saobraćajnom policijom, vozilo “Pauk” obilazi uži centar grada i uklanja nepropisno parkirana vozila. Policija radi svoj deo posla i naplaćuje kazne. Vozilo je reparirano, jer je bilo tehnički neispravno, a i nije radila hidraulika. Popravka je trajala 15 dana, i vozilo je osposobljeno.

Vozilo služi samo za zavođenje komunalnog reda, a ne protiv građana, jer nema selekcije prilikom nepravilnosti”, istakao je Martinov.

pijaca bagljas 009
Pijaca na Bagljašu

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px