Svečanost u Privrednoj komori Srbije – gradonačelnik potpisao Memorandum o saradnji na nacionalnom projektu “Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom”

Zrenjanin – Privredna komora Srbije

Podelite vest

Na svečanosti održanoj danas u prostorijama Privredne komore Srbije u Beogradu, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zajedno s predstavnicima još pet lokalnih samouprava, potpisao je Memorandum o saradnji na učešću u nacionalnom projektu  “Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom”. 

Četvorogodišnji projekat pokreću Agencija Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID) i Forum mladih sa invaliditetom, a potpisnici Memoranduma su još i Nacionalna služba za zapošljavanje,  Privredna komora Srbije i Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom. 

Partneri na projektu su Karitas Srbija, SMART kolektiv, Fondacija Ana i Vlade Divac i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom.

Projekat “Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom”, vredan dva miliona dolara, ima za cilj unapređenje pristupa osobama sa invaliditetom tržištu rada koje je otvoreno, inkluzivno i dostupno za sve.

Obraćajući se nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura izrazio je zadovoljstvo što se grad Zrenjanin našao među učesnicima ovog projekta, zajedno sa Beogradom, Novim Sadom, Suboticom, Nišom i Valjevom. 

Istakao je nastojanja lokalne samouprave da unapređuje položaj osoba sa invaliditetom, da bude u stalnoj komunikaciji s udruženjima koja okupljaju takve osobe i da ovaj projekat predstavlja važan iskorak u unapređenju, pre svega, ekonomskog i socijalnog položaja osoba sa invaliditetom.

“U Zrenjaninu radi privredno društvo koje zapošljava oko sto osoba sa invaliditetom, grad je centar međuopštinskih organizacija srednjeg Banata paraplegičara, gluvih i nagluvih osoba i slepih i slabovidih i upravo smo sa njima, povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, imali dobru diskusiju, dobar način komunikacije, kako da sistemski unapredimo saradnju, u okviru ingerencija lokalne samouprave. 

Zrenjanin je grad sporta i našu sportsku halu smo prilagodili osobama s invaliditetom, u njoj se održavaju državna stonoteniska takmičenja, radili smo na unapređenju kapaciteta kada je u pitanju prevoz takvih osoba, kroz nabavku specijalnog vozila za udruženje paraplegičara.

Rešili smo problem sa stepenicama na našem Tehničkom fakultetu, ugradnjom lifta. Sve ove teme su mi bitne i bliske, i kroz bavljenje sportom upoznao sam divne ljude, osobe sa invaliditetom, zajedno smo kreirali sportski program i mislim da je problem u svesti ljudi u odnosu prema takvim osobama i da je jako važno da zajednički, kroz međusektorsku saradnju, promovišemo potencijal osoba s invaliditetom, koji je ogroman”, istakao je gradonačelnik i dodao da će ovim projektom, ekonomskog osnaživanja osoba sa invaliditetom, biti dopunjen spektar javnih poziva koji je Grad Zrenjanin realizovao po prvi put, poput onih za ekonomsko osnaživanje žena i ekonomsko osnaživanje mladih.

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „За град који волимо“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px