Država subvencioniše kupovinu električnih vozila, evo kako da se prijavite i koji su uslovi!

Zrenjanin - Subvencije za kupovinu električnih vozila

Podeli vest:

Potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je da postoji interesovanje građana i pravnih lica za subvencionisanu kupovinu električnih vozila i da su do sada u te svrhe rezervisana sredstva za kupovinu čak 175 vozila na električni pogon. Ona je dodala da Ministarstvo zaštite životne sredine obezbeđuje sredstva u ovu svrhu 5 godina zaredom, a ove godine je opredeljeno 170 miliona dinara.

Kako se navodi, tokom ovih 5 godina koliko se sprovodi ova akcija, utrošeno je više od milijardu dinara.

Zahtevi za subvencije se podnose Ministarstvu zaštite životne sredine, a konkurs traje dok se ne utroše sredstva, a najkasnije zaključno sa 31. oktobrom tekuće godine. Pravo na ove subvencije mogu da ostvare fizička lica, preduzetnici i pravna lica.

Predviđena podrška za kupovinu električnog mopeda ili lakog tricikla iznosi 250 evra, dok je za električne motocikle, motocikle sa bočnim sedištem, teške tricikala, lake i teške četvorocikle to 500 evra. Za električna putnička vozila sa najviše devet mesta za sedenje i električna teretna vozila čija je najveća dozvoljena masa do 3,5 tone predviđeno je da subvencija iznosi 5.000 evra.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px