Društvo inženjera Zrenjanina organizovalo simpozijum „Nauka u privredi i društvu“

Zrenjanin - Društvo inženjera Zrenjanin

Društvo inženjera Zrenjanin je sinoć organizovalo simpozijum „Nauka u privredi i društvu“, koji se održao u svečanoj sali Skupštine Grada. Na programu ovog simpozijuma bila je promocija Naučno-stručnog časopisa DIT (Društvo, istraživanje, tehnologije) brojeva 39. i jubilarni 40., kao i okrugli sto „Uloga i značaj istraživanja i nauke u zrenjaninskom okruženju“.

Neke od tema koje su se našle na ovom simpozijumu su Istraživački i naučni potencijali: institucije, istraživači, saradnici, Analiza aktuelnih aktivnosti: naučno-stručni skupovi, časopisi, naučni, razvojni i stručni projekti (međunarodni i domaći), itd.

U radu simpozijuma su učestvovali istaknuti istraživači i naučni radnici iz Zrenjanina i gosti po pozivu.

“Danas smo organizovali jedan simpozijum koji je namenjen nauci, kao i njenoj ulozi u privredi i društvu. Imaćemo okrugli sto, kao i jubilarni 140 naučno stručni list DIT, koji društvo inženjera izdaje već 20 godina.

Biće gostiju i izlagača sa svih strana, a neki od njih su profesor Molnar, Šešlija iz Novog Sada, Tehnički fakultet “Mihajlo Pupin” i njihov dekan, Visoka strukovna škola u Zrenjaninu i njihov direktor, kao i drugi razni gosti. Akcenat će biti na različitim iskustvima primene nauke u privredi i društvu, ono što možemo mi kao društvo i inženjeri da doprinesemo i gradu Zrenjaninu i okolini. ”, rekao je Goran Marinković, predsednik Društva inženjera Zrenjanina.

Događaju su prisustvovali dekan prof. dr Milan Nikolić, direktor VTŠ prof. dr Lazo Manojlović i državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog dr Ivan Bošnjak koji je i član Saveta za razvoj Grada Zrenjanina.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px