Drugi „Dani porodice u Srbiji“ održani u Perlezu. Porodica je sve i bez nje nema budućnosti! [FOTO]

Perlez – Dani porodice u Srbiji

Podelite vest

“Dani porodice u Srbiji”, manifestacija koja se po drugi put organizuje u Perlezu, otvorena je juče uz brojne goste i posetioce i uz učešće skoro 40 gradova i opština iz Srbije, koji su na štandovima predstavili svoje mere pronatalitetne politike i podrške porodici.

Na samom početku članovi hora “Sveti Serafim Sarovski” izveli su himnu „Bože pravde“, a zatim se obratio Radoš Pejović, predsednik organizacionog odbora manifestacije.

– Mislim da je ovo jedan od najradosnijih dana u ovoj godini zato što ste svi vi koji ste ovde dokaz da je porodica u Srbiji pobedila. Verujem i znam da će porodica doći na prvo mesto u našem društvu i sve ukazuje na to, od državnih institucija do svakog pojedinca. Zrenjanin i Perlez postaće nosioci toga i ovo treba da se slije u sve opštine. Zahvaljujem svim opštinama koji su danas došle, a ima ih blizu 40, zahvaljujem svoj deci koja su danas došla jer zbog njih smo sve ovo i uradili. Za kraj bih samo hteo da kažem da porodica nije najvažnija na svetu, porodica je sve! – poručio je Pejović.

Gostima i posetiocima obratio se gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, rekavši da su svi oni dobrodošli u Zrenjanin i Perlez, selo na teritoriji grada Zrenjanina koje je prošle godine imalo najviše rođene dece i da zbog toga nije ni čudno što se manifestacija „Dani porodice“ održava upravo u ovom mestu. 
– Prošle godine po prvi put uredili smo ovu obalu kraj našeg prelepog Begeja i napravili porodični korzo. Imamo još mnogo planova i projekata kako i na koji način u budućnosti to da razvijamo. Ove godine manifestacija “Dani porodice” je uvrštena u manifestaciju od posebnog značaja za grad Zrenjanin, ali čini mi se, sudeći po broju gostiju, da je ova manifestacija prerasla svoj lokalni, a rekao bih i regionalni nivo, s obzirom da imamo i predstavnike Predsednika Republike, predsednike pokrajinskih republičkih institucija, našu dragu doktorku Grujičić koja nas često podržava, sa nama je i gospodin Arno Gujon, naši prijatelji predsednici jedinica lokalnih samouprava gradova i opština, kao i predstavnici svih društvenih činilaca ne samo sa teritorije našeg grada, a to pokazuje da naredne godine ovo moramo još bolje da prodržimo – rekao je gradonačelnik Simo Salapura

Kada je reč o Zrenjaninu i merama pronatalitetne politike, gradonačelnik je naveo da je to čitav set mera, a da je novina od ove godine da su svi đaci-prvaci dobili besplatne udžbenike, pored rančeva i školskog pribora koje dobijaju goinama unazad. 

 
Gradonačelnik Salapura je istakao i da je ove godine udvostručen iznos sredstava kada je u pitanju osnaživanje žena, ženskog preduzetništva, pre svega u ruralnim sredinama, jer lokalna samouprava sa njim na čelu smatra da žene jesu stub porodice. Gradonačelnik se zahvalio svima koji su došli u Perlez i na taj način pružili podršku manifestaciji i izrazio nadu da će se svi oni, a želja je i u većem broju, ponovo sresti i narednih godina, s nekim novim idejama.
Direktor Vladine kancelarije za Srbe u regionu i rasejanju Arno Gujon rekao je da je još 2005. godine došao na Kosovo i Metohiju gde je upoznao srpski narod i srpske porodice koje, kako je rekao, nemaju mnogo toga, nemaju osnovnih ljudskih prava i slabog su materijalnog stanja, ali da su s druge strane izuzetno bogate u duhovnom smislu, zato što su bogate decom i da sresti na Kosovu i Metohiji porodice sa troje, četvoro. pa čak i petoro dece nije retkost.
 
Gujon je rekao i da je 2012. godine došao u Srbiju, u Beograd, gde i sada živi, i da je uvideo da,  kada je reč o prodicama, situacija je ovde i u Francuskoj vrlo slična.
– Ako gledamo Srbiju, zemlje regiona, zemlje Evrope, situacija nije najgora u Srbiji, ali to možemo to da popravimo – rekao je između ostalog Gujon, čestitajući gradu Zrenjaninu na svim merama koje sprovodi.

Arno Gujon je naglasio da je porodica sve i da bez nje nema budućnosti.

Album sa 200 fotografija pogledajte na našoj fb stranici OVDE

Tekst i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022