Drugi „Dani porodice u Srbiji“ održani u Perlezu. Porodica je sve i bez nje nema budućnosti! [FOTO]

Perlez – Dani porodice u Srbiji

Podelite vest

“Dani porodice u Srbiji”, manifestacija koja se po drugi put organizuje u Perlezu, otvorena je juče uz brojne goste i posetioce i uz učešće skoro 40 gradova i opština iz Srbije, koji su na štandovima predstavili svoje mere pronatalitetne politike i podrške porodici.

Na samom početku članovi hora “Sveti Serafim Sarovski” izveli su himnu „Bože pravde“, a zatim se obratio Radoš Pejović, predsednik organizacionog odbora manifestacije.

– Mislim da je ovo jedan od najradosnijih dana u ovoj godini zato što ste svi vi koji ste ovde dokaz da je porodica u Srbiji pobedila. Verujem i znam da će porodica doći na prvo mesto u našem društvu i sve ukazuje na to, od državnih institucija do svakog pojedinca. Zrenjanin i Perlez postaće nosioci toga i ovo treba da se slije u sve opštine. Zahvaljujem svim opštinama koji su danas došle, a ima ih blizu 40, zahvaljujem svoj deci koja su danas došla jer zbog njih smo sve ovo i uradili. Za kraj bih samo hteo da kažem da porodica nije najvažnija na svetu, porodica je sve! – poručio je Pejović.

Gostima i posetiocima obratio se gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, rekavši da su svi oni dobrodošli u Zrenjanin i Perlez, selo na teritoriji grada Zrenjanina koje je prošle godine imalo najviše rođene dece i da zbog toga nije ni čudno što se manifestacija „Dani porodice“ održava upravo u ovom mestu. 
– Prošle godine po prvi put uredili smo ovu obalu kraj našeg prelepog Begeja i napravili porodični korzo. Imamo još mnogo planova i projekata kako i na koji način u budućnosti to da razvijamo. Ove godine manifestacija “Dani porodice” je uvrštena u manifestaciju od posebnog značaja za grad Zrenjanin, ali čini mi se, sudeći po broju gostiju, da je ova manifestacija prerasla svoj lokalni, a rekao bih i regionalni nivo, s obzirom da imamo i predstavnike Predsednika Republike, predsednike pokrajinskih republičkih institucija, našu dragu doktorku Grujičić koja nas često podržava, sa nama je i gospodin Arno Gujon, naši prijatelji predsednici jedinica lokalnih samouprava gradova i opština, kao i predstavnici svih društvenih činilaca ne samo sa teritorije našeg grada, a to pokazuje da naredne godine ovo moramo još bolje da prodržimo – rekao je gradonačelnik Simo Salapura

Kada je reč o Zrenjaninu i merama pronatalitetne politike, gradonačelnik je naveo da je to čitav set mera, a da je novina od ove godine da su svi đaci-prvaci dobili besplatne udžbenike, pored rančeva i školskog pribora koje dobijaju goinama unazad. 

 
Gradonačelnik Salapura je istakao i da je ove godine udvostručen iznos sredstava kada je u pitanju osnaživanje žena, ženskog preduzetništva, pre svega u ruralnim sredinama, jer lokalna samouprava sa njim na čelu smatra da žene jesu stub porodice. Gradonačelnik se zahvalio svima koji su došli u Perlez i na taj način pružili podršku manifestaciji i izrazio nadu da će se svi oni, a želja je i u većem broju, ponovo sresti i narednih godina, s nekim novim idejama.
Direktor Vladine kancelarije za Srbe u regionu i rasejanju Arno Gujon rekao je da je još 2005. godine došao na Kosovo i Metohiju gde je upoznao srpski narod i srpske porodice koje, kako je rekao, nemaju mnogo toga, nemaju osnovnih ljudskih prava i slabog su materijalnog stanja, ali da su s druge strane izuzetno bogate u duhovnom smislu, zato što su bogate decom i da sresti na Kosovu i Metohiji porodice sa troje, četvoro. pa čak i petoro dece nije retkost.
 
Gujon je rekao i da je 2012. godine došao u Srbiju, u Beograd, gde i sada živi, i da je uvideo da,  kada je reč o prodicama, situacija je ovde i u Francuskoj vrlo slična.
– Ako gledamo Srbiju, zemlje regiona, zemlje Evrope, situacija nije najgora u Srbiji, ali to možemo to da popravimo – rekao je između ostalog Gujon, čestitajući gradu Zrenjaninu na svim merama koje sprovodi.

Arno Gujon je naglasio da je porodica sve i da bez nje nema budućnosti.

Album sa 200 fotografija pogledajte na našoj fb stranici OVDE

Tekst i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px