Drugi ciklus akcije „Da nam sela budu bliža“ nastavljen je juče obilaskom naseljenog mesta Ečka

Ečka - Da nam sela budu bliža

Drugi ciklus akcije „Da nam sela budu bliža“ nastavljen je juče obilaskom naseljenog mesta Ečka.

U prvom delu posete gradonačelnik Simo Salapura, u prisustvu zamenika Saše Santovce i saradnika, razgovarao je sa predstavnicima Mesne zajednice „Ečka“, a sastanku su prisustvovali i Lavinika Brenda Lapadat, direktorka škole, Goran Boloban sveštenik Hrama Svetog Nikolaja u Ečki, najstarije crkve brvnare u Vojvodini, kao i predstavnici udruženja koji aktivno deluju u tom mestu.

– I današnji sastanak bila je prilika da razgovaramo o aktivnostima sprovedenim u prethodnom periodu i planovima za budući. Ono što je urađeno, a što je velika investicija jeste asfaltiranje ulice Libertatea, jedne od najdužih ulica u Ečki, zatim, imali smo i obnovu određenih objekata i rekonstrukciju objekata kada je u pitanju škola „dr Aleksandar Sabovljev“, ali i interventno rešavanje problema na krovu škole, ukupna ulaganja blizu tri miliona dinara, a zatim i rekonstrukciju prostorija u okviru mesne zajednice koje će koristiti udruženja – kazao je gradonačelnik.

Ukazao je da je društveni život u ovom selu veoma „živ“ i da pored sportskih organizacija postoje i druga udruženja koja doprinose da u Ečki ima dešavanja sa bogatim sadržajima. Naime, reaktiviran je fudbalski klub, postoji KUD, kao i udruženje žena, a kada je reč o sportskim dešavanjima, napomenuo je, održava se i „Ulična trka Ečka“ koja je ove godine okupila rekordan broj učesnika.

– Ne smemo zaboraviti ni turistički potencijal koji ova mesna zajednica ima, tu je dvorac Kaštel, ali i buduća povezanost sa auto putem,  jer, na nešto manje od kilometar biće petlja za taj auto put i to će umnogome promeniti život meštana na bolje. 

Želim da ukažem da izgradnja auto puta Ečku praktično svrstava u prigradsko naselje, u sam grad Zrenjanin i u blizinu industrijske zone što pruža šanse za dodatni razvoj. Ono što ćemo uraditi u narednom periodu jeste unapređenje komunalne infrastrukture i obnova parkovskog mobilijara, a nastavićemo radove na stvaranju mogućnosti za celodnevnu nastavu u sklopu osnovne škole, kada je u pitanju vrtićki uzrast. Pred nama je i realizacija kapitalnog projekta, priključenje gasne kotlarnice na školu posebnog karaktera jer će tada posebno moći da se greje škola, a posebno fiskulturna sala. Vrednost takve investicije je 20 miliona dinara i očekujemo da do kraja ove godine to bude realizovano – rekao je gradonačelnik.

Pominjući gradnju proizvodnih pogona Linglonga, posebno je ukazao da postoji nulta tolerancija prema potencijalnim zagađivačima.

– Ta investicija je život i za Banat i za Zrenjanin, a ono što smo kao grad preduzeli jeste da smo postavili dve nove merne stanice za kvalitet vazduha na obodima industrijske zone Jugoistok i da dosadašnji rezultati ne premašuju granične vrednosti – poručio je on.

Kristijan Kadarjan iz Ečke, koji je i odbornik u Skupštini grada kazao je da su ovakvi sastanci veoma bitni jer su meštani na taj način u direktom kontaktu sa gradonačelnikom i Gradskom upravom mogu izneti svoje probleme, ali i načine za moguće rešavanje nekih od njih.  

U nastavku posete Ečki gradonačelnika su u dočekale i članice Kluba žena „Ečka“  sa kojima je razgovarao o njihovim uspesima i druženjima sa ženama iz drugih mesta, ali i potrebama za rekonstrukcijom prostorija. 

Marica Kričković, predsednica Kluba kaže da imaju tridsesetak članova od kojih je dvadesetak aktivno i da ih raduje što imaju i vredne mlade članice. 

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px