Dragomir Radovanac : Nastavljam putem kojim sam krenuo sa prethodnim direktorom!

Zrenjanin – Dragomir Radovanac

Podelite vest

Gradska stambena agencija brine o izletištima, i izvršila je deo obnove i sanacije

“Za mesec dana će biti puna godina kako sam na funkciji vršioca dužnosti. Sa prethodnim direktorom Radišom Dupljanovićem smo napravili dobar temelj za rad i funkcionisanje ovog preduzeća. Meni je sa pozicije izvršnog direktora bilo lakše da preuzmem ulogu vršioca dužnosti. Na osnovu tog temelja sam se i ja nadovezao, i nadograđujem tu priču, koju smo pokojni direktor i ja gradili”, predstavio je za portal volimzrenjanin.com, vd direktora Gradske stambene agencije Dragomir Radovanac.

dragomir radovanac 002
Dragomir Radovanac, vd direktora Gradske stambene agencije
izletiste tisa 001
Izletište "Tisa"

Delatnost Gradske stambene agencije

“Mnogi nisu upućeni o smerovima naše delatnosti. Gradska stambena agencija upravlja imovinom grada Zrenjanina, a u to spade poslovni i stambeni prostor.

U saradnji sa gradom vodimo računa o stambenom prostoru, tu spade i otkup i zakup stanova. Vodimo računa o obnovi, naplati i funkcionisanju svih tih objekata. Upravljamo sa preko 450 stanova i preko 180 jedinica poslovnog prostora”, ističe Dragomir Radovanac.

Stanje na izletištima i planovi za obnovu

U susret letnjoj sezoni, očekuju se obnove prostora o kojima brine Gradska Stambena agencija. Njihova nadležnost je nad Peskarom, Tisom i Motelom.

GSA je 2017. godine preuzela upravljanje nad Peskarom, Tisom i Motelom. Od te godine kontinuirano ulažu i poboljšavaju kvalitet prostora. Rezultati su vidljivi na  sva tri izletišta. Motel ima ogroman potencijal, ali tamo nisu do kraja rešeni imovinsko pravni odnosi, pa je teško više uložiti.

izletiste tisa 002
Izletište "Tisa"

Izletište "Peskara"

“Naše najveće izletište je Peskara. Od tri jezera, najveće je ono za koje smo zaduženi. Proširili smo plažu i objekte, tako se i ove godine predviđa poboljšanje kvaliteta sadržaja i objekata. Naše kupalište je zanimljivo i posetiocima iz okolnih gradova. Želimo da unapređujemo i ulažemo u infrastrukturu. U neko dogledno vreme, planiramo da se cela plaža eksploatiše. Planiramo i da obezbedimo bungalove i smeštajne kapacitete, za koje smatramo das u postali neophodni. Obezbeđena je parcela 2019.godine, i tamo postoji relativno uređen prostor za parking.

Na Peskari se ne naplaćuju ni ulaz ni parking. U petak 29.04. će u listu “Zrenjanin” izaći oglas za zakup poslovnog prostora na period od tri godine. Mi se trudimo da omogućimo zakupcima stabilnost i garanciju. Mogućnost saradnje je velika. Kao i svake godine , sproveli smo nabavku za pesak, eko toalete, obezbeđenje i spasioce. Kupališna sezona počinje zvanično 1. Juna, I traje do 31. Avgusta. Službe će raditi u zavisnosti od potreba izletišta”, istakao je Radovanac.

Izletište "Tisa"

“Izletište na Tisi se pokazalo kao opravdana investicija, i da je svako ulaganje dobro prošlo. U prethodne dve godine je bilo mnogo posetilaca. Oba ugostiteljska objekta na Tisi su izdata, i obezbeđeno je osveženje. Krenuli smo sa sređivanjem izletišta, i do kraja ove nedelje će biti završeno. Pod tim se podrazumeva farbanje mobilijara, opremanje objekata, sređivanje i poboljšanje mesta za odlaganje smeća, dodavanje kanti. Uspeli smo ove godine da obnovimo tuševe, jer je bilo zaista neophodno. Mesto za pranje i sređivanje posuđa, kompletno ćemo sanirati. Zamenićemo sa novim lavaboima.

Odlučili smo da ove godine postavimo i 10 pokretnih roštilja, koji će biti na izletištu. Roštilji će biti propraćeni tablama sa upozorenjem za rukovanje i funkcionalnost.

Primetili smo da iako postoje ložišta za roštilj, vatra se pali i na nepredviđenim mestima. Dečije igralište je kompleto ofarbano i sanirano, kao i poboljšano sa neophodnim sadržajem. Uspeli smo da obnovimo sve što je polomljeno, i da osvežimo, a i prilaznu stazu ćmo proširiti. Zvaničana sezona I na Tisi počinje 1. Juna”, naglašava Radovanac.

Izletište "Motel"

“Na Motelu, kao i na Tisi, će biti postavljeni roštilji, 6 novih mesta, koji će biti dostupni već sada do kraja nedelje. Naravo ukazivaćemo na brigu o prirodi, I sakupljanju smeća, kako bi svi mogli da uživaju. Sportski tereni su uređeni, i u funkciji, a nasuli smo i pesak na terenu za odbojku i biće postavljene mreže. Trava je pokošena i isprskana protiv krpelja, kao i na Tisi. Na motelu je problem toaleta, iako postoji izgrađen. Toalet nije baš u zavidnom stanju, a planiramo da izvršimo kompletnu sanaciju i zamenimo sve u narednom periodu”, naveo je vd direktora GSA, Dragomir Radovanac.

Radovanac je istakao da će se potruditi, da u dogledno vreme obezbede I bolje pristupe izletištima osobama sa invaliditetom.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px