Radimo na granici izdržljivosti, dnevno imamo između 120 i 150 pregleda !

Zrenjanin - Opšta bolnica “Đorđe Joanović”

Igor Kitaresku v.d. direktora zrenjaninske Opšte bolnice “Đorđe Joanović” rekao je danas da zdravstvena ustanova koju on vodi trenutno funkcioniše  i u zelenoj i u kovid zoni, i to nesmanjenim kapacitetom.

kitaresku bolnica zrenjanin 003
Dr Igor Kitaresku sa novinarima
kitaresku bolnica zrenjanin 002
Dr Igor Kitaresku v.d. direktora zrenjaninske bolnice

Kitaresku je naglasio da nije smanjivan broj specijalističkih pregleda, a naročito ne onih urgentnih. Kada je reč o crvenoj zoni, po broju hospitalizovanih Opšta bolnica u Zrenjaninu je druga u Vojvodini. Trenutno su 62 bolesnika smeštena u kovid bolnici, koja je u staroj zgradi hirurgije.

Svakodnevno sarađujemo sa kovid bolnicom u novosadskom naselju Mišeluk i određeni broj bolesnika, između dvoje i petoro dnevno, prebacuje se tamo. Prezadovoljni smo saradnjom sa kolegama iz Novog Sada. Transport pacijenata je organizovan od strane naše bolnice, u pratnji naših lekara, i do sada nije bilo nikakvih problemarekao je dr Igor Kitaresku.

bolnica zrenjanin 009
Zgrada "Poliklinike" u Zrenjaninu
bolnica zrenjanin 001
Infektivno odeljenje zrenjaninske bolnice

Dnevno imamo između 125 i 150 pregleda. Od toga bude 80 do 100 prvih pregleda, a ostalo su kontrolni. Stoga apelujem na građane da se prvobitno obrate lekarima u respiratornim centrima, koji treba da rade primarnu selekciju pacijenata. Time će našu bolnicu rasterertiti pregleda pacijenata sa lakšom kliničkom slikom, koji mogu ostati i na nivou Doma zdravljadodao je Kitaresku.

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *