Domu zdravlja “Dr Boško Vrebalov” 6,3 miliona dinara za novu opremu

Zrenjanin – Dom zdravlja “Dr Boško Vrebalov”

Podelite vest

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo u 2022. godini finansiraće izgradnju, održavanje i opremanje zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina. Sredstva su obezbeđena za realizaciju programske aktivnosti  izgradnje i opremanje zdravstvenih ustanova u državnoj svojini.

Iz tog budžeta Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, Zrenjanin dobio je oko 6.300.000 dinara. Sredstva će biti utrošena za nabavku ultrazvučnog aparata za pedijatriju u iznosu od  2.700.000 dinara i sanitetskog kombi vozila 8+1 za prevoz pacijenata za dijalizu, u iznosu od oko 3.600.000 dinara.

hitna pomoc zrenjanin 007

Novi ultrazvučni aparat biće korišćen za snimanje razvoja kukova kod novorođenčadi. Time će biti kompletiran sistematski pregled naših najmlađih bez poterbe zakazivanje ove usluge u Opštoj bolnici, gde su do sada novorođenčad slata na snimanje kukova.

Sanitetsko kombi vozilo je od izuzetnog značaja za službu Hitne medicinske pomoći. Prevoz pacijeneta na i sa dijalize biće lakše i brže organizovano jer će novo vozilo biti korišćeno samo u tu svrhu. Time se rasterećuje i vozni park Hitne službe i stavlja na raspolaganje za prevoz hitnih slučajeva.

Izvor: Grad Zrenjanin

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px