Dodeljene 283 stipendije Grada Zrenjanina

Zrenjanin – Gradske stipendije

Podelite vest

Grad Zrenjanin u školskoj 2021/22. godini stipendira 134 učenica i učenika i 149 studentkinja i studenata, što ukupno čini 283 stipendije, najviše od kada se dodeljuje ova vrsta podrške. Za tu namenu, iz gradskog budžeta izdvojeno je 19,8 miliona dinara. Stipendije su usklađene sa onima na republičkom nivou i iznose 5.400 dinara za učenike i 8.400 dinara za studente na mesečnom nivou, a isplaćuju se u deset mesečnih rata. 

dodela stipendija

Svečanost dodele ugovora upriličena je danas u Kulturnom centru Zrenjanina, s obzirom da u Gradskoj kući ne bi bilo dovoljno prostora da primi sve učenike i studente koji su zaslužili stipendije. Pozdravljajući sve prisutne i čestitajući im na dobijenim stipendijama, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura istakao je da Grad Zrenjanin nastavlja da brine o svojim uspešnim učenicima i studentima i to je ove školske godine posebno izraženo.

– Čast mi je što stojim pred vama, koji predstavljate budućnost našeg grada i naše zemlje, i sve ono što činimo i radimo, svi kranovi i gradilišta koja su danas širom grada, sve to predstavlja znake privredno-ekonomskog razvoja i nadam se da ćete se, kada završite studije, bilo gde da studirate, vratiti u svoj grad i ovde doprineti daljem njegovom razvoju. Ako ne, neka vam naš grad ostane u lepom sećanju, ali treba da znate da ćete u njemu uvek imati mesto. Samo zajedno s vama gradimo Zrenjanin budućnosti, Zrenjanin koji će uskoro s najvećim centrima zemlje biti povezan autoputem koji donosi mnoge razvojne šanse – kazao je.     

Izvor: Grad Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022