Raspisan konkurs za dodelu stipendija učenicima i studentima grada Zrenjanina za školsku 2022/2023. godinu

Zrenjanin – Dodela stipendija

Podelite vest

Grad Zrenjanin je objavio konkurs za dodelu stipendija učenicima i studentima grada Zrenjanina za školsku 2022/2023. godinu. Pogledajte koji su uslovi za konkurisanje i koja je neophodna dokumentacija.

I USLOVI ZA DODELU STIPENDIJA

Pravo na stipendiju imaju UČENICI SREDNjIH ŠKOLA čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina.

Pravo na stipendiju imaju STUDENTI visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija ili autonomna pokrajina, koji imaju državljanstvo Republike Srbije, prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina, koji nisu gubili nijednu godinu studija u stepenu koji je u toku, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog, drugog ili trećeg stepena u kontinuitetu, odnosno trećeg stepena studija ukoliko su u statusu-samofinansiranje iz razloga prekida kontinuiteta između drugog i trećeg stepena, a pod uslovom da postoji poseban interes grada da podrži obrazovanje studenata trećeg stepena studija (potrebe procesa rada, zaslužni građani, postignuti rezultati na državnim, evropskim i svetskim takmičenjima, reprezentativno predstavljanje grada u zemlji i inostranstvu i sl.), kao i studenti koji iz razloga i prirode svog invaliditeta odnosno bolesti, nisu mogli da održe kontinuitet u studiranju, odnosno koji su zbog potrebe lečenja, hospitalizacije, rehabilitacije i izolacije izgubili status studenata na budžetu.

Studenti apsolventi, studenti na master studijama i doktorandi imaju pravo na stipendiju grada Zrenjanina dok traje obavezni nastavni i ispitni deo na osnovnim, master, odnosno doktorskim studijama, i ne obuhvata vremenski period predviđen/dozvoljen za izradu doktorske disertacije, master rada van roka predviđenog programom master studija, odnosno van apsolventskog roka predviđenog programom osnovnih i integrisanih studija.

Pravo na stipendiju imaju UČENICI SREDNjIH ŠKOLA I STUDENTI IZ OSETLjIVIH DRUŠTVENIH GRUPA :

učenici/studenti koji su ili čije porodice su korisnici novčane socijalne pomoći ili se oni ili porodica nalaze u stanju socijalne potrebe;

učenici/studenti bez roditeljskog staranja;

učenici/studenti iz jednoroditeljskih porodica u skladu sa Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom;

učenici/studenti romske nacionalne manjine;

učenici/studenti sa invaliditetom;

učenici/studenti sa hroničnim bolestima – ukoliko retka, teška i hronična oboljenja prouzrokuju dužu izolaciju, česte ili duge hospitalizacije i lečenja, kao i operativne zahvate koji im značajno umanjuju kvalitet života i onemogućavaju u dužem vremenskom periodu prisustvo i praćenje redovne nastave.

Konkurs u celosti možete pročitati ISPOD.

Izvor: zrenjanin.rs

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „За град који волимо“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px