Gradonačelnik raspisao konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanja razvoja ženskog preduzetništva

Zrenjanin - Ekonomsko osnaživanje žena

Kako je pre dva dana, prilikom dodele ugovora za razvoj umetničkih i starih zanata i domaće radinosti i najavio, gradonačelnik Simo Salapura raspisao je juče još jedan javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava  za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanja razvoja ženskog preduzetništva kroz finansijsku podršku u poslovanju na teritoriji grada Zrenjanina za 2024. godinu.

Sredstva za ekonomsko osnaživanje žena preuzetnica predviđena su Odlukom o budžetu Grada Zrenjanina za 2024. godinu  u ukupnom iznosu od pet miliona dinara.

Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za ulaganje u nabavku mašine/opreme/ specijalnizovanog alata i za subvencionisanje troškova za nabavku repromaterijala.

Sredstva se odobravaju:

  1. za nabavku mašine/opreme/ specijalizovanog alata u visini od najmanje 50.000 dinara do najviše 200.000 dinara, odnosno do 75% od fakturne (kupovne) vrednosti sa PDV-om i bez zavisnih troškova nabavke, usluga instalacije, obuke za korišćenje i sl.
  2. za nabavku repromaterijala u visini od najmanje 30.000 dinara do najviše 150.000 dinara, odnosno do 75% od fakturne (kupovne) vrednosti sa PDV-om i bez zavisnih troškova prevoza i sl.

Iznos odobrenih sredstava može biti i manji od iznosa traženih sredstava.

Kako je predviđeno, jedan privredni subjekt može na ovom pozivu učestvovati samo sa jednom prijavom i dozvoljava se da konkuriše za obe namene, ali tako da iznos dodeljenih sredstava ne prelazi maksimalni iznos od 200.000 dinara.

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px