Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava domaćinstvima otvoren do 31. jula!

Zrenjanin – Javni poziv

Podelite vest

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava domaćinstvima i stambenim zajednicama za energetsku sanaciju otvoren do 31. jula

Grad Zrenjanin još jednom podseća da je i ove godine objavio Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava domaćinstvima i stambenim zajednicama za energetsku sanaciju stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Zrenjanina. Poziv za sve zainteresovane otvoren je do 31. jula, a gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura podseća na prošlogodišnji konkurs i poziva građane, iz individualnih domaćinstava ili stambenih zajednica, da konkurišu za dobijanje sredstava.

– Prvi ovakav konkurs, iz prošle godine, koji se ticao zamene spoljnih prozora i vrata, sa pratećim građevinskim radovima, kao i zamene kotlova na prirodni gas u kućama koje poseduju sistem centralnog grejanja, naišao je na odličan odziv naših sugrađana. Uslove je  ispunilo 97 zainteresovanih za zamenu kotlova i 188 za zamenu prozora i vrata. Već prethodne grejne sezone, oni su osetili benefite te investicije.

Zamena prozora, vrata i kotlova predmet je i ovog Javnog poziva, ali je on značajno proširen i drugim merama za poboljšanje energetske efikasnosti i pozivam zainteresovane sugrađane da se upoznaju s načinom konkurisanja i prijave do kraja meseca jula - istakao je gradonačelnik Salapura.

bespovratna sredstva

Predmet sufinansiranja obuhvata sledeće MERE energetske efikasnosti:

1. zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama, ZA PORODIČNE KUĆE I STANOVE.
2. Zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama za STAMBENE ZGRADE.
3. Postavljanje i nabavka materijala za termičku izolaciju zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru, osim termičke izolacije za tavanicu i ispod krovnog pokrivača za PORODIČNE KUĆE.
4. Postavljanje i nabavka materijala za termičku izolaciju zidova, tavanica iznad otvorenih prolaza, zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru za STAMBENE ZGRADE
5. Postavljanje i nabavka materijala za termičku izolaciju tavanice i ispod krovnog pokrivača ZA PORODIČNE KUĆE (za ovu meru se može konkurisati i zajedno sa merom postavljanje i nabavka materijala za termičku izolaciju zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omogača prema negrejanom prostoru za porodične kuće)
6. Nabavka i instalacija kotlova na prirodni gas, grejača prostora, ili zamena postojećeg grejača prostora (kotao ili peć) efikasnijim, za PORODIČNE KUĆE I STANOVE.
7. Nabavka i instalacija kotlova na biomasu (drvni pelet, briket, sečka), grejača prostora, ili zamena postojećeg grejača prostora (kotao ili peć) efikasnijim, ZA PORODIČNE KUĆE I STANOVE.
8. Nabavka i instalacija kotlova na prirodni gas, grejača prostora, ili zamena postojećeg grejača prostora (kotao ili peć) efikasnijim STAMBENE ZGRADE.
9. Nabavka i instalacija kotlova na biomasu (drvni pelet, briket, sečka), grejača prostora, ili zamena postojećeg grejača prostora (kotao ili peć) efikasnijim STAMBENE ZGRADE.
10. Zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela- radijatora i pratećeg pribora ZA PORODIČNE KUĆE I STANOVE. (za ovu meru se može konkurisati samo zajedno sa merom zamene postojećeg grejača prostora (kotao ili peć).
11. Zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela-radijatora i pratećeg pribora STAMBENE ZGRADE, (za ovu meru se može konkurisati samo zajedno sa merom zamene postojećeg grejača prostora (kotao ili peć) efikasnijim.
12. Nabavka i ugradnje toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema (grejač prostora ili kombinovani grejač) ZA PORODIČNE KUĆE.
13. Nabavka i ugradnje solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode za grejanje sanitarne potrošne tople vode i prateće instalacije grejnog sistema ZA PORODIČNE KUĆE.

Način realizacije dodeljenih sredstava, kao i dodatne informacije dostupni su sajtu grada u delu – Konkursi i oglasi, a obaveštenja u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti pozivom na 066/866-01-92, ili na i-mejl energetska.efikasnost@grad.zrenjanin.rs.

Izvor: Grad Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px