NAJAVA: Dodela nagrada i pohvala povodom 19. okružnog likovnog konkursa za decu i mlade „Telo i prostor“ u Galeriji ALUZ

Zrenjanin - Galerija ALUZ

Svečana dodela nagrada i pohvala povodom 19. okružnog likovnog konkursa za decu i mlade: „TELO I PROSTOR“, u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (Zgrada Narodnog muzeja Zrenjanina, Subotićeva 1, ulaz sa Trga slobode), će biti upriličena u petak 15. decembra, 2023, za osnovne škole od 13 časova, za srednje od 13.30 časova, koje će im uručiti likovni umetnici, članovi stručnog žirija.

Konkurs je raspisao Omladinski kutak asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina i partnerske organizacije: Klub učenika “Pikaso“ (Zrenjaninska gimnazija), Likovna sekcija HPTŠ „Uroš Predić“, Gradski klub roditelja i nastavnika „Sinapsa“ Zrenjanin.

Likovni konkurs sa temom „Portret“ prvi put je raspisan 2005. u organizaciji HPTŠ „Uroš Predić“. Osmislili su ga magistar slikarstva i savetnik za likovnu kulturu u Školskoj upravi Zrenjanin, Milutin Mićić i profesorka likovne kulture u penziji Ljiljana Petrović i predali na dalje negovanje i organizaciju profesorki likovne kulture Dušanki Đorđević. 2019. Ova aktivnost se prenosi na Omladinski kutak Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina. Cilj ove manifestacije je promocija i afirmacija likovnog stvaralaštva u osnovnim i srednjim školama, kao i skretanje pažnje na talentovane učenike i njihove mentore. Konkurs je kontinuirano raspisivan svake godine, s tim da je tema povremno bila promenjena.

Članovi stručne komisije u konkurenciji srednjih škola:

Hajnalka Guljaš – akademski slikar i nastavnik likovne kulture, Jovana Solomun, master primenjeni umetnik, vaspitač u Domu učenika srednjih škola „Angelina Kojić – Gina, Dušanka Đorđević, dipl. slikar – scenograf, nastavnik likovne kulture.

Članovi stručne komisije u konkurenciji osnovnih škola:

Nataša Živkov Stojkov – akad. slikar i nastavnik likovne kulture, Ana Stanar – istoričar umetnosti i nastavnik likovne kulture, Marina Bojanić, master likovni umetnik.                    

Radno vreme galerije ALUZ je radnim danima od 13.00 – 17.00 časova. Izloženi likovni radovi se mogu pogledati u Galeriji ALUZ, od 15. do 21. decembra, 2023.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „Волим Зрењанин – лепша страна града“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px