Prelepom izložbom i katalogom “Dijamant” u Narodnom muzeju obeležio 85 godina postojanja

Zrenjanin - 85 godina "Dijamanta"

Juče je u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin otvorena izložba pod nazivom „Dijamant: Hvala Vam za decenije poverenja“ autora Dejana Vorgića, kustosa – istoričara umetnosti zrenjaninskog Muzeja, koji je na ovom projektu radio sa stručnim saradnicima iz kompanije Dijamant DOO.

Neposredno pre otvaranja, za ovaj grad ove veoma značajne izložbe, autor Dejan Vorgić je informativni portal volimzrenjanin.com rekao:

“Ove godine kao što znamo “Dijamant” slavi 85 godina od osnivanja tako da je to bio neposredni povod za našu saradnju a prvi kontakt je došao od strane “Dijamanta” nakon čega smo dogovorili dinamiku i način funkcionisanja. Moram da napomenem da sam imao pomoć dvoje ljudi iz kompanije „Dijamant“ a to su Sanja Titin i Predrag Nenin. Rokovi za pripremu su bili veoma kratki ali smo ipak zahvaljujući dobroj komunikaciji uspešno završili sve u roku. Mnogi mi neće verovati ali priprema za ovu izložbu je trajala “samo” mesec dana. Bilo smo dobro uvezani, radili smo online a pomogle su i kolege iz dizajn studija “Di Mano” koji su nam maksimalno izašli u susret.”

dijamant 85 godina n
Sanja Titin, Predrag Nenin i Dejan Vrogić

Najveći deo materijala za ovu izložbu potiče iz same kompanije “Dijamant ali smo kontaktirali i nekoliko privatnih kolekcionara, deo materijala je iz naše foto dokumentacije, deo materijala je iz Muzeja istorjie Jugoslavije tako da smo sa raznih strana uspeli da prikupimo jedan lep material koji broji preko 50 predmeta.”

“Večeras ćemo podeliti kataloge koji su štampani u tiražu od 300 primeraka i on će biti podeljen svim posetiocima ove izložbe. Što se tiče novih projekata, ne bih da otkrivam puno ali Muzej je proteklih godina ozbiljno ramišljao o našem industrijskom nasleđu, te postoji još nekoliko ideja, ali evo da zagolicam maštu, reći ću smao da je sledeće godine 140 godine fabrike “Luxol”.“ zaključio je Dejan Vorgić kustos – istoričar umetnosti zrenjaninskog muzeja.

Direktor zrenjaninskog Muzeja, Siniša Onjin, obratio se prisutnima a deo obraćanja prenosimo našim čitaocima:

“Kao direktor narodnog muzeja Zrenjanin ponosan sam što smo domaćini i autori ove izložbe koja nam omogućava da izložimo bogatu istoriju i nasleđe kompanije “Dijamant”. Ova izložba je više od puke prezentacije predmeta, ona je priča o strasti, posvećenosti i inovacijama koje su činile srž razvoja kompanije kroz osam i po decenija”

“Industrija ulja Dijamant” nije samo kompanija koja je proizvodila ulje to je institucija koja je gradila mostove među ljudima i zajednicama donoseći kvalitet i ukus u mnoge domove. Njihova priča govori o kontinuiranom usavršavanju o čuvanju tradicije i prilagođavanju savremenim zahtevima. Nadam se da ćete uživati u ovo izložbi.“

Kompaniji dijamant Ovom prilikom čestitam na značajnom u jubileju i poželeo bi im još puno uspešnih jubileja, a kustosu Narodnog muzeja Zrenjanin gospodinu Dejanu Vorgiću čestitam na autorskoj izložbi u kojoj je za kratko vreme priredio i predstavio na zanimljiv i sadržajan način kompletnu istoriju zrenjaninske fabrike ulja.” Rekao je između ostalog direktor Narodnog muzeja Siniša Onjin.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px