Deda Mraz i „Zelene šape“ organizovali humanitarnu žurku sa kućnim ljubimcima u kafiću „Nomad“

Zrenjanin – Zelene šape i Deda Mraz

Podelite vest

Juče je u popularnom zrenjaninskom kafiću „Nomad“ održano druženje uz fotografisanje sa Deda Mrazom i našim ljubimcima a sve je začinjeno ukusnim kotlićem koji se krčkao na platou ispred zatvorene bašte.

I ovog puta u ulozi Deda Mraza je bio naš Zrenjaninac Zoltan Kiš koji je došao sa Severnog pola (tu negde u Mužlji….) specijalno samo zbog malih i velikih čupavaca!!!

zelene sape i deda mraz zrenjanin 006
Deda Mraz i Zelene šape

S obzirom na to da je udruženju Ljubitelji životinja i prirode „Zelene šape“ hrana uvek veliki problem svi koji su došli su mogli ispod jelke, naravno plastične da ostave paketiće hrane za napuštene pse i mačke o kojima se članovi ovog udruženja brinu.

Bilo je moguće i profesionalno fotografisanje a „cena“ je bila simboličnih 1kg hrane ili 100 dinara a kao zahvalnicu za pomoć svi koji su se slikali sa Deda Mrazom i svojim ljubimcem moći će besplatno da preuzmu fotke sa fb stranice „Zelene šape“.

„Ovo je sad već postalo tradicionalno da nam dolazi Deda Mraz, ovom prilikom najviše zbog napuštenih životinja. Svako ko dođe može da ostavi kilogram hrane ispod jelke i da se slika sa Deda Mrazom. Na taj način hoćemo da obradujemo napuštene životinje o kojima se brinemo hranom, jer dnevno potrošimo 45 do 50 kilograma hrane, i ona nam je ogroman problem, pa je Deda Mraz odlučio da i ove godine dođe da nam pomogne da obradujemo čupavce klopom za Novu godinu.

Slikanje sa Deda Mrazom će trajati do 18 do 20 časova. Nakon toga imamo kotlić koji se trenutno kuva ispred. Pravimo kotlić od gljiva, i svi koji su dali donaciju hrane će moći da probaju kotlić. Tu nam je večeras i DJ Bleki.

Uglavnom su sve udomljeni čupavci koji će dolaziti, naravno doćiće i oni koji nisu, ali svake godine nam dolaze naši stari štićenici, da se slikaju sa Deda Mrazom i da vide nas.

„Slike će biti profesionalno urađene zahvaljujući našem fotografu. Kad se slike obrade biće objavljene na našoj stranici Ljubitelji životinja i prirode „Zelene šape“ i tu će svako moći da preuzme fotografiju sa Deda Mrazom i svojim ljubimcem.“

zelene sape i deda mraz zrenjanin 019
Deda Mraz i Zelene šape

Mogu vam reći da nam je dosta teško, uvek smo u problemu da obezbedimo na dnevnom nivou 45 do 50 kilograma hrane, koju dobijamo na razne načine. Svaki dan kuvamo velike količine hrane da nam svi ostanu siti i to mešamo sa hlebom, makaronama i pirinčem. Trenutno imamo preko 120 pasa i mačaka, koji su sklonjeni sa ulice, a imamo baš dosta i štenaca.

Mislim da je takođe bitno da spomenemo akciju takozvanog „Food waste“-a, gde imamo jednu pekaru u gradu i par restorana, a to su Stara Zanatlija, Zaplet, Stara Greda, pekara „Jovana 023“ iz Mužlje, takođe nam pomaže i osnovna i srednja škola „9 maj“, koji ostatke hrane ne bacaju, već nam ostavljaju za naše čupavce, a i ujedno se bavimo reciklažom.

Napomenula bih, za sve koji ne znaju, mi se bavimo i reciklažom, i od ambalaže koju prikupimo, bilo staklena ambalaža bilo pet ambalaža, kartonska ambalaža ili aluminijum, imamo naš mali reciklažni centar, gde svako može da donese sirovinu za reciklažu, i kada skupimo određenu količinu, firma sa kojom sarađujemo dođe i preuzme to, odnesu i izmere nam, i od tog novca plaćamo veterinare i kupujemo hranu.

Ovom prilikom bi htela da pozovem ljude da se priključe ako žele u donaciji sekundarnih sirovina koje bi svakako bacili, gde mi na mesečnom nivou recikliramo od 2,5 do 3 tone smeća, što je super i za grad i za životinje.“, rekla je Aleksandra Radojčić, zastupnica udruženja „Zelene šape“.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px