Dečiji festival „Uskršnje jaje” održan po 7 put – Deca rasterala oblake i dozvala sunce [FOTO]

Zrenjanin – Dečiji festival „Uskršnje jaje”

Podelite vest

„Iz šume nam zeka javlja, biće slavlja i radosti, mali zeka sve vas časti” – moto je sedmog Dečjeg festivala „Uskršnje jaje” koji je održan danas na Trgu slobode u Zrenjaninu.

Deca su na današnjem festivalu, koji je trajao od 11 do 15 časova, imala priliku da se takmiče u različitim sportskim disciplinama (i to uz podršku poznatih zrenjaninskih sportista).

festival uskrsnje jaje zrenjanin 001
Dečiji festival „Uskršnje jaje”
festival uskrsnje jaje zrenjanin 008
Dečiji festival „Uskršnje jaje”

Neke od disciplina su bile: pronađi šargarepu, lov na jaja, skakanje u džakovima, nošenje jajeta u kašici i nadvlačenje kanapa, a pomenuti sadržaji su bili propraćeni izložbom radova sa likovnog konkursa. Takođe su održane razne likovne i kreativne radionice, kao i prelep uskršnji vašar…

Odabrana su tri najlepša uskršnja rada sa radionica kao i najlepše uskršnje jaje.

Pored svega navedenog, tu je bilo i uskršnje gnezdo (igralište za decu napravljeno od slame), uskršnje drvo želja, dečji uskršnji vašar gde su mali prodavci izlagali svoje rukotvorine, kao i uskršnja zekina kućica i dvorište ukrašeno prazničnim motivima.

Za zabavu u dvorištu kućice bio je zadužen zeka, maskota festivala. Deca su trebala da posete i novu fantastičnu „Ulicu leptira“ ali je sinoćno nevreme nažalost oduvalo sve leptiriće, pa je ostalo da uživaju i posete „Uskršnju kafanicu“. Svako dete koje je učestvovalo je dobilo neki poklon pažnje, a bilo je i raznih iznenađenja.

Ovogodišnji festival „Uskršnje jaje“ svečano je otvorio poznati zrenjaninski sportista Momir Rnić koji je poželeo deci da se danas lepo provedu sa svojim drugarima i roditeljima i da manje vremena provode za računarima a više u igri i sportu.

Uživajte u fotografijama koje je sačinio fotograf portala volimzrenjanin.com

Uskoro SVE FOTOGRAFIJE na našoj FB stranici KLIKNITE OVDE

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px