Deca iz bratske opštine Štrpce u poseti gradu Zrenjaninu [FOTO]

Zrenjanin – Štrpce

Podelite vest

Deca iz bratske opštine Štrpce u poseti gradu Zrenjaninu: druženje, upoznavanje s ovdašnjom tradicijom i kulturom, podsticaj obrazovanja i bezbednijeg odrastanja

U poseti gradu Zrenjaninu od juče borave deca iz bratske opštine Štrpce, zajedno s vaspitačima i predstavnicima tamošnje lokalne samouprave, a danas ih je u Gradskoj kući ugostio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima. Deca iz te opštine sa teritorije Kosova i Metohije posećuju naš grad u organizaciji Crvenog krsta Zrenjanin, na inicijativu Grada Zrenjanina i gradonačelnika Salapure, a na temelju Povelje o bratimljenju Grada Zrenjanina i Opštine Štrpce, potpisane 2012. godine u Štrpcu. 

U Zrenjanin je doputovalo četrdeset troje dece osnovnoškolskog uzrasta, za koje je juče priređen prijem u prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin i upriličen obilazak centra grada uz pratnju stručnog vodiča. Goste su dočekali i pozdravili predsednica Crvenog krsta Zrenjanin dr Sonja Kapeler Puškarić i sekretar Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević, a mladi volonteri Crvenog krsta upoznali su vršnjake s načinima angažovanja i volonterskim radom u organizaciji.

Obraćajući se našim sunarodnicima s Kosova i Metohije, gradonačelnik Zrenjanina poručio im je da ovde ni jednog trenutka ne treba da se osećaju kao gosti, već kao svoji, na svome. 
– Teško je danas biti Srbin na Kosovu i Metohiji, a biti dete još i teže, zbog specifičnih životnih okolnosti i specifične situacije. Ono što je najbitnije jeste da država Srbija, na čelu sa predsednikom, čini sve da olakša uslove našem stanovništvu tamo. Ova deca koja su danas u Gradskoj kući su oličenje dobrote, hrabrosti i izdržljivosti, a naš zadatak, pre svega kao roditelja, ali i kao gradonačelnika i svih nas jeste da im na neki način olakšamo boravak, da ih programom koji smo im ovde pripremili približimo deci njihovog uzrasta iz našeg okruženja – rekao je gradonačelnik Salapura. 

Više fotografija pogledajte na našoj fb stranici OVDE

Tekst i opširnije na: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022