Darija Čanji i Uki Ovaskainen na violini i klaviru izvodili Baha i Betovena. Muzej opet pretesan da primi sve

Zrenjanin – Koncert za klavir i violinu

Sinoć je u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin održan koncert Darije Čanji, violina i Uki Ovaskainena, klavir a na programu su bila dela Baha, Betovena, Griga i Vijenjavskog.

Darija Čanji učenica je u klasi prof. Ine Kekenji, a ona i profesor Uki Ovaskainen su prvi put sarađivali na master klasu u okviru festivala „Ravanelius“, gde je na predlog profesora Lakatoša usledio zajednički rad koji je doveo do uspešnog koncerta u Čačku i do ovog koncerta u Zrenjaninu.

darija canji zrenjanin 001
Uki Ovaskainen i Darija Čanji

Darija Čanji, rođena 2005. godine, učenica je čevrtog razreda srednje  muzičke škole „Josif Marinković” u Zrenjaninu. Tokom školovanja osvojila je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Dve prve nagrade na takmičenju „Internacionalni susreti violinista” u Sremskim Karlovcima (2022, 2021), druga nagrada na XIV međunarodnom takmičenju „Giovani Musicisti – Città di Treviso” u Italiji (prva nije dodeljena) i na VII međunarodnom takmičenju „Danubia talents” u Budimpešti – Mađarska (2022), dva puta prvo mesto (2021, 2016) i jedno drugo mesto (2018) na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola, prve nagrade u kategorijama pojedinačnog i ekipnog takmičenja na Festivalu muzičkih i baletskih škola (2017), Laureat na Republičkom takmičenju u kategoriji kamerne muzike (2017).

Osvojila je drugu nagradu na „Međunarodnom takmičenju Petar Konjović” u Beogradu (2017), i prvu nagradu na međunarodnom takmičenju „Fantast” u Bečeju (2016). Dobitnica je pohvala za postignute rezultate na takmičenjima u oblasti muzike od vlade AP Vojvodine za 2021. i 2022. godinu.

Od 2021. godine pohađa nastavu kod profesora Roberta Lakatoša (Akademija Umetnosti Novi Sad i Fakultet muzičke umetnosti Beograd), kod koga je učestvovala na master klasovima u okviru festivala „Ravanelius“ (Ćuprija), festivala „BLISS“ (Gornji Milanovac), kampa klasične muzike – Zaječar i Umetničke kolonije (Sremski Karlovci).

Koncert su organizovali Muzička škola „Josif Marinković“ i Narodni muzej Zrenjanin.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px