Darija Čanji i Uki Ovaskainen na violini i klaviru izvodili Baha i Betovena. Muzej opet pretesan da primi sve

Zrenjanin – Koncert za klavir i violinu

Sinoć je u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin održan koncert Darije Čanji, violina i Uki Ovaskainena, klavir a na programu su bila dela Baha, Betovena, Griga i Vijenjavskog.

Darija Čanji učenica je u klasi prof. Ine Kekenji, a ona i profesor Uki Ovaskainen su prvi put sarađivali na master klasu u okviru festivala „Ravanelius“, gde je na predlog profesora Lakatoša usledio zajednički rad koji je doveo do uspešnog koncerta u Čačku i do ovog koncerta u Zrenjaninu.

darija canji zrenjanin 001
Uki Ovaskainen i Darija Čanji

Darija Čanji, rođena 2005. godine, učenica je čevrtog razreda srednje  muzičke škole „Josif Marinković” u Zrenjaninu. Tokom školovanja osvojila je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Dve prve nagrade na takmičenju „Internacionalni susreti violinista” u Sremskim Karlovcima (2022, 2021), druga nagrada na XIV međunarodnom takmičenju „Giovani Musicisti – Città di Treviso” u Italiji (prva nije dodeljena) i na VII međunarodnom takmičenju „Danubia talents” u Budimpešti – Mađarska (2022), dva puta prvo mesto (2021, 2016) i jedno drugo mesto (2018) na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola, prve nagrade u kategorijama pojedinačnog i ekipnog takmičenja na Festivalu muzičkih i baletskih škola (2017), Laureat na Republičkom takmičenju u kategoriji kamerne muzike (2017).

Osvojila je drugu nagradu na „Međunarodnom takmičenju Petar Konjović” u Beogradu (2017), i prvu nagradu na međunarodnom takmičenju „Fantast” u Bečeju (2016). Dobitnica je pohvala za postignute rezultate na takmičenjima u oblasti muzike od vlade AP Vojvodine za 2021. i 2022. godinu.

Od 2021. godine pohađa nastavu kod profesora Roberta Lakatoša (Akademija Umetnosti Novi Sad i Fakultet muzičke umetnosti Beograd), kod koga je učestvovala na master klasovima u okviru festivala „Ravanelius“ (Ćuprija), festivala „BLISS“ (Gornji Milanovac), kampa klasične muzike – Zaječar i Umetničke kolonije (Sremski Karlovci).

Koncert su organizovali Muzička škola „Josif Marinković“ i Narodni muzej Zrenjanin.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022