U petak 29. i subotu, 30. oktobra projekcije domaćih filmova širom Srbije

Zrenjanin – Dani Sprskog filma

U saradnji sa Filmskim centrom Srbije u Kulturnom centru Zrenjanina i bioskopima širom Srbije u petak, 29. i subotu, 30. oktobra održavaju se “Dani srpskog filma”. Prvog dana u okviru  programa prikazaće se dokumenatarni film «Drenjine» reditelja Nikole Stojanovića.  Projekcija počinje u 19 časova u Maloj sali. Nakon projekcije održaće se razgovor sa autorom.

Ulaz je slobodan.

Drugog (filmskog) dana u Velikoj sali Kulturnog centra  na programu su dva dugometražna igrana filma: «Jedini izlaz» reditelja Darka Nikolića sa Anđelkom Prpić i Ljubomirom Bandovićem u glavnim ulogama.

Projekcija počinje u 18 časova a „“Vikend sa ćaletom” reditelja Miroslava Momčilovića sa Nenadom Jezdićem i Vasom Vranešom u glavnim ulogama prikazuje se u 20 časova. Cena ulaznice za igrane filmove je 100 dinara. Karte će se prodavati na biletarnici Kulturnog centra pre početka projekcije.

O programu „Dan domaćeg filma“ – petak, 29. oktobar –

Mala sala Kulturnog centra od 19 časova –

U organizaciji Filmskog centra Srbije i DOK Srbija (Udruženja dokumentarista Srbije), a u okviru programa “Dan domaćeg filma”, u petak 29. oktobra biće održane projekcije 12 domaćih dokumentarnih filmova u 40 gradova širom Srbije. Zrenjaninski program organizuje se u saradnji sa Kulturnim centrom  gde će se  predstaviti film «Drenjine».

“Dan domaćeg filma” ima za cilj promociju domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju da budu viđeni. Nakon projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa nekim od članova autorskog tima.

O filmu: Dokumentarni film “Drenjine” Nikola Stojanović, Srbija, 2020 - 50'

Smrt voljenog psa ponovo okuplja autorovu porodicu. Usamljena sredovečna majka, njen bivši muž, njegov senilni otac i njena tetka fascinirana modernom tehnologijom, zajedno odaju počast psu i prisećaju se prošlosti.

O autoru:

Nikola Stojanović je mladi reditelj sa već temeljno formiranim autorskim rukopisom. Diplomirao je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde sada pohađa i master studije. Njegovi studentski kratkometražni filmovi „Mi smo videli leto“, „Šerbet“, „Sve kako treba“ i srednjemetražni dokumentarni film „Drenjine“ višestruko su nagrađivani na brojnim međunarodnim filmskim festivalima.

Trejler filma «Jedini izlaz»

Trejler filma „Vikend sa ćaletom“

Raspored projekcija – subota, 30. oktobar, 18 časova – „Jedini izlaz“, 20 časova – „Vikend sa ćaletom“

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *