Dani Republike Srpske u Zrenjaninu: prijem za delegaciju Republike Srpske i koncert etno grupe „Trag“

Zrenjanin - Dani Republike Srpske

Grad Zrenjanin je među jedanaest gradova i opština u Srbiji u kojima se i ove godine održavaju „Dani Republike Srpske“, a u sklopu programa u našem gradu sinoć je od 20 časova, u Kulturnom centru, održan koncert etno grupe „Trag“.

Povodom Dana Republike Srpske, gradonačelnik Simo Salapura, juče je u svom kabinetu, zajedno sa svojim saradnicima, upriličio prijem za delegaciju Republike Srpske koju čine Goran Vučić, šef kabineta ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske, Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Jelena Kusmuk, savetnik u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji i Tatjana Duvnjak, savetnik u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji.

Mlađen Cicović ukazao je da je manifestacija kojom predstavljaju privredu, nauku, kulturu, prosvetu, odnosno ljude i Republiku Srpsku, ušla u drugu deceniju budući da se organizuje jedanaesti put.

– Manifestacija je i postavljena tako da da puni značaj i doprinos podsticanju saradnje naše Republike Srpske iz naše Srbije i mišljenja smo da je već zauzela svoje mesto u prostoru koje podstiče i jača saradnju Srpske i Srbije. Ove godine u jedanaest gradova realizovaćemo šest programa u kojima učestvuje više od 160 izvođača program, a bićemo od Subotice do Niša.

Manifestaciju smo otvorili 20. septembra u Narodnom pozorištu u Beogradu u prisustvu najviših zvaničnika Srpske i Srbije, odakle su poslate potpuno jasne poruke, poruke koje su i moto naše manifestacije, da je najvažniji posao za naš narod, posao koji je vezan za očuvanje našeg identiteta, naše kulture, tradicije, običaja, naše vere, našeg srpskog jezika,  naše ćirilice i da ćemo samo jedinstveni i sabrani sa potpuno jasno očuvanim nacionalnim identitetom obezbediti sebi budućnost i kao takvi ćemo znati sigurno da definišemo i sve ono što je ekonomija, što je razvoj našeg naroda, jer, naš narod je i u prethodnom periodu pokazao da boreći se za svoju slobodu uvek je potpuno jasno slao poruku da koliko mu je važna njegova sloboda, toliko je i važna sloboda svih naroda koji žive sa nama na ovim prostorima- rekao je Cicović.

Koncert etno grupe „Trag“ iz Banje Luke: Vokali: Valentina Milekić Kovačić, Vesna Drašković, Tanja Vrančić i Hilda Hrekes. Instrumentalisti: Jelena Škrbić – violina, Bojan Stijak – bas gitara, Filip Vukelić – klavijature, Boban Adžić – gitara, vokal, Milan Kosić – perkusije i Goran Pivašević – frule, gajde, kaval, vokal.

izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px