Dani arhitekture – Kulturni centar Zrenjanina – od 3. do 7. oktobra

Zrenjanin – Dani arhitekture

Podelite vest

«Dani arhitekture» naziv je petodnevnih događaja posvećenih temama iz arhitekture, a povodom Svetskog dana arhitekture.

Od ponedeljka, 3. do petka, 7. oktobra u Kulturnom centru Zrenjanina posetioce očekuje otvaranje izložbe na kojoj će se javnosti predstaviti značajniji realizovani i nerealizovani arhitektonski projekti izrađeni od strane zrenjaninskih arhitekata, biroa,  autora i koautora u periodu od 2015 – 2022. godine. Organizovaće se tribina na temu stanovanja sa veoma zanimljivim sadržajem i usmerenjem a koja će posetiocima pružiti niz ekspertskih saveta o načinu i  odabiru životnog prostora. Realizovaće se i autorsko vođenje kroz izložbu, predavanje kao i šetnja uz stručno vođenje, razgledanje i analizu gradskih zdanja.

Kao spoj nauke, građevinarstva i umetnosti nastalih u skladu sa ljudskim potrebama bile one praktičnog ili duhovnog usmeranja, koje utiču na način života pojedinca i cele zajednice arhitektura je jedan od najznačajnih vezivnih elemenata koja usmerava, osmišljava i u celosti utiče i na kvalitet života.

Organizatori «Dana arhitekture» su Kulturni centar i Društvo arhitekata Zrenjanin.

PROGRAM DANA ARHITEKTURE

Ponedeljak – 03. 10. 2022. / 19 časova – Otvaranje grupne izložbe članova Društva arhitekata Zrenjanina, u velikom salonu Kulturnog centra.

Utorak – 04. 10. 2022. / 19 časova – Tribina “Stan i stanovanje“, u velikom salonu Kulturnog centra. Moderatori: Stevan Šušak, dipl.inž.arh. Milica Kovač, dipl.inž.arh.

Sreda – 05. 10. 2022. / 19 časova – Autorsko vođenje kroz grupnu izložbu članova Društva arhitekata Zrenjanina, u velikom salonu Kulturnog centra

Četvrtak – 06. 10. 2022. / 19 časova – Predavanje “Zemljana arhitektura“, u velikom salonu Kulturnog centra, Predavač: Dragana Kojičić, dipl.inž.arh.

Petak – 07. 10. 2022. / 17 časova – Šetnja “Secesija Velikog Bečkereka/Petrovgrada /Zrenjanina“ Moderator: Bojan Kojičić, dipl.istorič.umet.

(Napomena: u slučaju lošeg vremena – umesto šetnje, predavanje “Međuratna arhitektura Velikog Bečkereka“, u velikom salonu, u 19 časova

Moderator: Bojan Kojičić, dipl.istorič.umet.)

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px