Dani arhitekture – Kulturni centar Zrenjanina – od 3. do 7. oktobra

Zrenjanin – Dani arhitekture

Podelite vest

«Dani arhitekture» naziv je petodnevnih događaja posvećenih temama iz arhitekture, a povodom Svetskog dana arhitekture.

Od ponedeljka, 3. do petka, 7. oktobra u Kulturnom centru Zrenjanina posetioce očekuje otvaranje izložbe na kojoj će se javnosti predstaviti značajniji realizovani i nerealizovani arhitektonski projekti izrađeni od strane zrenjaninskih arhitekata, biroa,  autora i koautora u periodu od 2015 – 2022. godine. Organizovaće se tribina na temu stanovanja sa veoma zanimljivim sadržajem i usmerenjem a koja će posetiocima pružiti niz ekspertskih saveta o načinu i  odabiru životnog prostora. Realizovaće se i autorsko vođenje kroz izložbu, predavanje kao i šetnja uz stručno vođenje, razgledanje i analizu gradskih zdanja.

Kao spoj nauke, građevinarstva i umetnosti nastalih u skladu sa ljudskim potrebama bile one praktičnog ili duhovnog usmeranja, koje utiču na način života pojedinca i cele zajednice arhitektura je jedan od najznačajnih vezivnih elemenata koja usmerava, osmišljava i u celosti utiče i na kvalitet života.

Organizatori «Dana arhitekture» su Kulturni centar i Društvo arhitekata Zrenjanin.

PROGRAM DANA ARHITEKTURE

Ponedeljak – 03. 10. 2022. / 19 časova – Otvaranje grupne izložbe članova Društva arhitekata Zrenjanina, u velikom salonu Kulturnog centra.

Utorak – 04. 10. 2022. / 19 časova – Tribina “Stan i stanovanje“, u velikom salonu Kulturnog centra. Moderatori: Stevan Šušak, dipl.inž.arh. Milica Kovač, dipl.inž.arh.

Sreda – 05. 10. 2022. / 19 časova – Autorsko vođenje kroz grupnu izložbu članova Društva arhitekata Zrenjanina, u velikom salonu Kulturnog centra

Četvrtak – 06. 10. 2022. / 19 časova – Predavanje “Zemljana arhitektura“, u velikom salonu Kulturnog centra, Predavač: Dragana Kojičić, dipl.inž.arh.

Petak – 07. 10. 2022. / 17 časova – Šetnja “Secesija Velikog Bečkereka/Petrovgrada /Zrenjanina“ Moderator: Bojan Kojičić, dipl.istorič.umet.

(Napomena: u slučaju lošeg vremena – umesto šetnje, predavanje “Međuratna arhitektura Velikog Bečkereka“, u velikom salonu, u 19 časova

Moderator: Bojan Kojičić, dipl.istorič.umet.)

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022