Pokrajinski sekretar sporta i omladine Dane Basta posetio OŠ „Žarko Zrenjanin“

Zrenjanin – Dane Basta

Podelite vest

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je danas Zrenjanin, a u sklopu posete organizovan je najpre sastanak sa gradonačelnikom Simom Salapurom i njegovima saradnicima, a tom prilikom su, između ostalog, sumirani i utisci sa 9. Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine, održane u našem gradu od 19-22. maja.

Nakon radnog sastanka u Gradskoj kući, sekretar Basta je sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima obišao Kancelariju za mlade gde je razgovarao sa aktivistima te organizacije.

Prilikom posete Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ svečano je otvorena rekonstruisana fiskulturna sala, za koju je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu putem konkursa za finansiranje posebnih programa – projekata izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini, realizovanog tokom aprila/maja ove godine  izdvojio 10 miliona dinara.

Svečanu vrpcu je pored sekretara Baste i gradonačelnika Salapure presekla direktorka te škole Zorica Đurin.

Dane Basta je u izjavi novinarima ukazao da je u fiskulturnoj Sali potpuno rekonstruisan parket zahvaljujući zajedničkim sredstvima Grada Zrenjanina i AP Vojvodine i da je ukupna vrednost radova 11,4 miliona dinara.

– Prepoznali smo potrebu grada Zrenjanina, grada koji je i Evropski grad sporta, zajedničkim snagama ulažemo u sport, u sportsku infrastrukturu, ali u ovom gradu ćemo sigurno imati dobrog partnera kako bismo zajedničkim snagama radili na unapređenju sporta u AP Vojvodini – kazao je sekretar Basta.

Istakao je i da Grad vodi računa i o ostalim fiskulturnima salama i naveo da Pokrajinski srekretarijat za sport i omladinu očekuje dobre projekte i da će Grad Zrenjanin i naredne godine aplicirati na konkursima tog sekretarijata.

– Od 2020. godine u grad Zrenjanin putem svih konkursa i raznih vidova podrške iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu uloženo je preko 24 miliona dinara, što kroz sportske organizacije, a što kroz infrastrukturne projekte, ali i kroz omladinski sektor. Sigurno je da u gradu Zrenjninu vidimo jednog od najboljih partnera na teritoriji AP Vojvodine – napomenuo je sekretar Dane Basta.

Gradonačelnik Salapura je rekao da je fiskulturna sala otvorena na radost osam stotina đaka škole „Žarko Zrenjanin“ i deset sportskih kolektiva koji je koriste.

– Danas smo imali veliko zadovoljstvo da vidimo još jedno značajno ulaganje u sportsku infrastrukturu, zamenu kompletne podloge u uovoj fiskulturnoj Sali zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu. Ovo je samo deo nastavka ulaganja u školsku infrastrukturu, sportsku infrastrukturu, a podsetiću da je u toku i sanacija i kompletno  renovinarnje našeg Gradskog stadiona, sledeće godine ulazimo u treću fazu tih radova. Kada je u pitanju ulaganje u obrazovanje, ovo je primer kako i na koji način vodimo računa o našim najmlađima, ali i o našim sportskim kolektivima koji koriste školske resurse za trenažni proces – rekao je gradonačelnik Simo Salapura.

Direktorka škole  Zorica Đurin kazala je da je zgrada škole izgrađena 1980. godine, a da je fiskulturna sala puštena u rad 1990. godine kada je i završena, ali da od tada, na njoj ništa nije rađeno.

– Ovo je sada veliki pomak napred, urađen je pod, na svetskom nivou, tako da se i mogu održavati i takmičenja u sali koja je dimenzija za pravu rukometnu utakmicu, a ne samo za treninge. Uz to, ona može biti i odbojkaški i košarkaški teren i pruža nam zaista velike mogućnosti za sve naše učenike, a samim tim i za sport u gradu – rekla je ona i navela da se fiskulturna sala u toj školi prevashodno koristi za časove fizičkog vaspitanja od prvog do osmog razreda i da je koriste i Rukometni klub „Proleter“ i ostali klubovi i rekreativci koji povremeno ulaze u salu.

tekst: Ljiljana Stupar/zrenjanin.rs

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „За град који волимо“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px