Danas zasedala Skupština – sutra potpisivanje ugovora u Vladi Srbije za čistu vodu!

Zrenjanin – Skupština grada 

Podelite vest

Gradonačelnik na vanrednoj sednici Skupštine grada: ulaganja u postrojenje za preradu vode 18 miliona evra, potpisivanje ugovora sutra u Vladi Srbije

Kao što je i najavljeno juče, održana je sednica Skupštine grada Zrenjanina, sazvana po hitnom postupku, a tri tačke dnvenog reda odnosile su se na pitanje rešavanja problema pijaće vode u gradu Zrenjaninu.
 
Obrazloženje za kraći rok za sazivanje 21. sednice Skupštine grada je hitnost u rokovima koji su predviđeni Memorandumom o razumevanju, a koji je potpisan između Republike Srbije, grada Zrenjanina i potencijalnog investitora, u cilju rešavanja snabdevanja građana Zrenjanina ispravnom vodom za piće i to na osnovu Zaključka Vlade Republike Srbije. 
skupstina grada 05 07 2022 004

Pred odbornicima Skupštine grada – sednicom je predsedavao Čedomir Janjić – našla su se tri predloga odluka na koje su juče saglasnost dali članovi Gradskog veća: Predlog Odluke o izmeni Odluke o promeni Osnivačkog akta Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin, Predlog Odluke o usvajanju nacrta Ugovora o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu, Predlog Odluke o davanju saglasnosti Javnom komunalnom preduzeću “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin da poslove prečišćavanja vode vrši “Pannonian Water” DOO Beograd. 

skupstina grada 05 07 2022 000

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura obratio se odbornicima i saopštio da smo pronašli ne samo partnera za rešenje pitanja vode u Zrenjaninu, već i da smo ovo pitanje podigli na viši nivo. 

“Dobili smo važnog garanta da će svi aspekti ugovora biti ispoštovani, a to je Vlada Republike Srbije. Znači da nismo sami i da sada imamo mnogo bolje mehanizme zaštite interesa naših građana”.   

Rekao je da je rešenje koje se danas razmatra proizvod dugotrajnog rada, i da to što smo čekali dve godine nije bilo pitanje želje, ili novca.

“To je bilo, pre svega, pitanje tehnologije i struke. Za rešavanje komplikovanih problema potrebno je vreme. Oformili smo stručni tim i tragali za rešenjem, tražili i dobili pomoć od države u pronalaženju kompanije koja ima tehnološke kapacitete da našu vodu učini adekvatnom za upotrebu. U pronalaženju rešenja nismo se vodili rejtinzima, niti kalkulacijama. Smatrali smo da su nam ljudi na izborima dali ogromno poverenje da bismo rešavali njihove probleme, a ne da bismo razmišljali da li će nas neko kritikovati. Posle dve godine došli smo do rešenja”, kazao je još gradonačelnik i dodao da ovim ugovorom dvostruko dobijamo.

“Pronašli smo renomiranu kompaniju koja ima inovativnu tehnologiju. I uštedeli smo novac. Sav teret finansiranja pada na investitora, a vrednost investicije je minimum 18 miliona evra. Verujem da smo uradili velik posao, da je ovo dobar korak i da danas imamo razloga za optimizam. Teško mi je da poverujem da bi kompanija koja ima veći godišnji budžet od grada Zrenjanina dolazila u naš grad da nema rešenje za našu vodu.

Najveći garant ovog projekta biće Vlada Republike Srbije, a mi smo uložili maksimum opreza i rizike za grad i građane smanjili na najmanji mogući nivo.

Verujem da usvajanjem ovog ugovora danas u Skupštini grada i potpisivanjem sutra, u Vladi Republike Srbije, otvaramo novu stranicu za budućnost našeg grada i da će ta stranica biti svetla, a voda čista i bistra. Očekujem da u prvom kvartalu 2024. godine nijedan stanovnik grada Zrenjanina neće morati da troši novac na kupovinu flaširane vode”, naglasio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura u obraćanju odbornicima Skupštine grada, ističući još jednom značaj današnjih odluka. 

Izvor i opširnije: Grad Zrenajnin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022