Danas Pravoslavni vernici slave veliki svetac – Blagovesti Presvete Bogorodice!

Zrenjanin – Blagovesti Presvete Bogorodice

Podelite vest

Danas, 7. aprila, Pravoslavni hrišćani slave Blagovesti, crkveni praznik Blagovesti Presvete Bogorodice, čiji se datum nikada ne menja, ni u Rusiji, ni u drugim zemljama koje se pridržavaju ove računice.

Blagovesti Presvete Bogorodice je hrišćanski dvanaesti praznik, što je značajan događaj za sve hrišćane – najava Device Marije od Arhangela Gavrila o njenom skorom rođenju Isusa Hrista.

Na ovaj dan, Devica Marija je čula radosnu vest nebeskog glasnika da je izabrana da postane Majka Spasitelja sveta.

Po kanonskim Jevanđeljima

Događaje Blagovesti opisuje jedan jevanđelista — apostol Luka. U svom jevanđelju on izveštava da je u šestom mesecu po začeću pravedne Jelisavete, majke svetog Jovana Preteče, arhanđela Gavrila Bog poslao u Nazaret Devici Mariji sa vešću o predstojećem rođenju Spasitelja sveta:

I ušavši k njoj anđeo reče: Raduj se, blagodatna! Gospod je s tobom, blagoslovena si ti među ženama! A ona videvši ga, uplaši se od reči njegove i mišljaše: kakav bi ovo bio pozdrav? I reče joj anđeo: Ne boj se. Marija, jer si našla blagodat u Boga! I evo začećeš i rodićeš sina, i nadenućeš mu ime Isus. On će biti veliki, i nazvaće se Sin Višnjega, i daće mu Gospod Bog presto Davida oca njegova; I carovaće nad domom Jakovljevim vavijek, i carstvu njegovu neće biti kraja.

blagovesti presvete bogorodice

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px