Danas se u Srbiji ali i širom planete obeležava Svetski dan humanosti!

Zrenjanin - Svetski dan humanosti!

Širom sveta se 19. avgusta obeležava Dan humanosti. Zašto baš danas? Zato što je 19. avgusta 2003. godine izveden bombaški napad na sedište Ujedinjenih nacija u Bagdadu, pri čemu su tada poginula 22. humanitarna radnika. Zbog toga se ovaj dan koristi kao prilika da se skrene pažnja na sve one ljude koji svakodnevno rizikuju svoje živote zarad pomoći drugima.

Zarobljeni u ratovima koje nisu izazvali, milioni civila prisiljeni su da se skrivaju ili napuste svoju domovinu da bi preživeli, navele su Ujedinjene nacije (UN) povodom Međunarodnog dana humanosti, 19. avgusta.

Zdravstveni i humanitarni radnici koji rizikuju svoj život da bi pomogli ljudima koji su pogođeni nasiljem sve su češće meta napada, navele su Ujednjene nacije, dodajući da je humanitarna pomoć često potrebna i za najrazvijenije države u svetu.

svetski dan humanosti

Evropska unija je navela da humanitarni radnici svakodnevno rizikuju svoj život u konfliktnim zonama, a da je više od 4.000 njih stradalo je u velikim napadima tokom protekle dve decenije. 

Ne bežite od humanosti. Da, jedna osoba može da promeni stvari, u zavisnosti od toga šta vi smatrate promenom. Lično mislim da je i najmanja promena, poput kupovine kifle beskućniku značajna.

Često okrećemo glavu pred nesrećama drugih ljudi, pravimo se da ne vidimo tuđi vapaj za pomoć i jedino što nam je bitno je naš komfor. Kada bi svako, makar na trenutak razmislio o tome da možda nekome treba naša pomoć, svet bi bio bolje mesto.

Nemoj da dopustiš sebi da budeš osoba koja je slepa na tuđe probleme.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. Budimo humani, pomozimo malom Martinu da preživi!
    Martin Lav Nikolić boluje od Schinzel-Giedion sindroma od koga boluje samo pedesetak dece na svetu, a kod nas je Martin jedino dete.
    1503 > 3030

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022