Ministarstvo zaštite životne sredine: Danas je međunarodni dan šuma

Zrenjanin – Međunarodni dan šuma

”Šuma i zdravlje“, tema je ovogodišnjeg Svetskog dana šuma, koji se obeležava od 2012. godine, kada je Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila 21. mart za međunarodni dan šuma u cilju jačanja svesti zajednice o njihovom značaju, očuvanju  i održivom upravljanju.

Ovi ekosistemi, koji prekrivaju trećinu kopna naše planete, imaju ulogu u prečišćavanju vode i vazduha, deponuju ugljenik u borbi protiv klimatskih promena i obezbeđuju ekosistemske usluge koje podržavaju i unapređuju ljudski život.

beautiful pine trees mountains

Pored toga, sadrže raznovrsna staništa u kojima živi više od 80% biljnih i životinjskih vrsta, a predstavljaju i izvor hrane, lekova i goriva za lokalno stanovništvo.

Ministarstvo zaštite životne sredine od 2018. godine, svake godine raspisuje javni konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata pošumljavanja. Ove godine, Ministarstvo je opredelilo 100 miliona dinara za sufinansiranje nabavke sadnica i izvođenje radova za pošumljavanje zemljišta autohtonim vrstama drveća i žbunja, na zemljištu koje je u nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px