Zrenjaninski garnizon obeležio Dan Vojske Srbije. Položeni su venci na spomen-bistu narodnog heroja

Zrenjanin – Dan Vojske Srbije

Zrenjaninski garnizon obeležio Dan Vojske Srbije - garant očuvanja mira i najbolji mirnodopski pratioci razvoja zemlje

Dan Vojske Srbije, 23. april, obeležen je juče u kasarni “Narodni heroj Svetozar Marković – Toza” zrenjaninskog garnizona, sedištu Banatske brigade Vojske Srbije.  Položeni su venci na spomen-bistu narodnog heroja čije ime kasarna nosi, održan je prigodan program sa kog su upućene čestitke pripadnicima Vojske Srbije, kao i prijem kod komandanta garnizona za predstavnike delegacija koje su se okupile povodom ovog dana.

dsc 8374
Dan Vojske Srbije: foto Marijan Mahalup

Vence su položili predstavnici Komande garnizona Zrenjanin, Grada Zrenjanina,  Srednjobanatskog upravnog okruga, Organizacije rezervnih vojnih starešina i Udruženja vojnih penzionera.

U ime Grada Zrenjanina i gradonačelnika svečanosti su prisustvovali predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić i pomoćnik gradonačelnika Rajko Kapelan. Delegaciju Komande garnizona Zrenjanin predvodio je komandant, pukovnik Aleksandar Dedić. U ime Srednjobanatskog upravnog okruga venac je položio načelnik Predrag Rađenović. Delegaciju Organizacije rezervnih vojnih starešina predvodila je predsednica Tanja Dulović, a Udruženja vojnih penzionera predsednik Milorad Drašković.

Čestitke pripadnicima Vojske Srbije u Zrenjaninu uputili su pukovnik Aleksandar Dedić i predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić, koji je istakao da je Dan Vojske Srbije i dan svih njenih građana, a da je Vojska Srbije garant očuvanja mira, bezbednosti i najbolji mirnodopski pratilac razvoja zemlje.

“Ekonomski napredak i prospetitet mogući su samo u bezbednom okruženju, bez spoljnih vojnih pretnji, a privredni razvoj preduslov je i za razvoj u svim ostalim oblastima života i rada.

Svedoci smo da je grad Zrenjanin proteklih godina, zahvaljujući mnogim investicijama, učinio značajan napredak na ekonomskom planu, gradi se najviše stanova u protekle tri decenije, samo u toku prošle godine uloženo je 1,4 milijarde dinara u obnovu putne mreže, predstoji nam otvaranje kompleksa “Linglonga”, najveće investicije u Srbiji, kao i početak realizacije drugih velikih, pre svega, infrastrukturnih i ekoloških projekata”, poručio je Janjić i još jednom istakao odličnu saradnju lokalne samouprave i garnizona. 

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022