Dan studenata obeležen u studentskom domu “Mihaljo Predić – dr Miša” u Zrenjaninu

Zrenjanin – Dan studenata

Dan studenata Beogradskog univerziteta, 4. april, obeležavaju svi studenti u Srbiji, a tradicionalno ga proslavljaju i studenti u Zrenjaninu.

Taj datum ustanovljen je u znak sećanja na studentske proteste 1936. godine kada je u sukobu sudenata i pripadnika profašističke “Organizacije nacionalnih studenata” poginuo Žarko Marinović, student Pravnog fakulteta u Beogradu. Počev od 1955. godine, taj dan se slavi kao dan studenata Beogradskog univerziteta.

dan studenata zrenjanin 002
Dan studenata Zrenjanin 2023

Poseban program povodom Dana studenata već 20 godina priprema se i organizuje u zrenjaninskom studentskom domu “Mihajlo Predić – dr Miša”, uz modne revije, sportska takmičenja, takmičenja u karaokama, koncerte…

U prisustvu pomoćnika gradonačelnika Zrenjanina Rajka Kapelana i Marije Damjanović, dekana Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin”, direkotora Kulturnog centra Gorana Marinkovića i drugih zvanica, upravnica doma Tanja Dulović rekla je da u domu svi zajedno čine jednu veliku porodicu i on studentima predstavlja njihovu “drugu kuću” i dodala:

“Danas se obeležava Dan studenata koji u našem gradu ima, sada već tradiciju dugu 20 godina. Dakle 2033. godine smo organizovali prve Dane studenata stim da smo imali smo jednu puzu za vreme pandemije “Korona” virusa. Prvih nekoliko godina veći deo posla su obavljali ljudi koji vode dom a vremenom su studenti preuzimali inicijativu tako da sad rukovodstvo samo pomaže studentima u organizaciji dok oni zapravo sve rade, što je i bio cilj. Današnji program je zapravo samo završnica jer ova da tako kažem manifestacija traje već nekoliko nedelja unazad od kad su počela prva takmičenja u sportu, zatim se student takmiče za najurešeniju sobu, takmičenja i video igrama i mnoge druge aktivnosti a završnica je zapravo ova modna revija koja će se održati danas.“

„Dodala bih samo da  je naš dom koji je inače druge kategorije i moeđovt je, kapaciteta je 208 studenata i uvek je pun, čak i ako se neko odseli, za par dana se popunjava upražnjeno mesto. Studenstki centar Novi Sad u čijem smo mi sastavu čini svake godine šta može da poboljša uslove a dodala bih da nam i grad daje maksimalnu podrđku tačnij izlazi u susret studentima zato što su baš oni nosioci svih ovih aktivnosti. Moramda se pohvalim da dobar deo studenata završi studije i ostaje u Zrenjaninu što zbog ljubavi što zbog zaposlenja. Uvek sam govorila da je nekome cilj da ode u Novi Sad ili Beograd ali mnogima je cilj i da ostanu u Zrenjaninu”, zaključila je Tanja Dulović za portal volimzrenjanin.com

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px